Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 19:51:53
Pasaule » ASV zog Japāņu ražotos auto, Eiropā- Vācu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
ASV zog Japāņu ražotos auto, Eiropā- Vācu
Autors: Ilze Jansone, 04/03/2008 10:40

„Autonams”: ASV auto zagļi iecienījuši Japāņu auto ražotāju markas Honda un Toyota, savukārt Eiropā iecienītākās markas automašīnas ir Mercedes, VW, Audi un BMW. Turklāt Vācijas un Rumānijas auto zagļi ir izteiktāki patrioti auto izvēlē un dod priekšroku vietējā ražojuma auto.

ASV zagļu sapņu auto ir ražots Japānā

Edvīns Panders, „Autonams” pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis: „Gada sākumā piedaloties lielākajā inovatīvo tehnoloģiju izstādē CES 2008 ASV, uzsākām pārrunas ar vairākiem auto aizsardzības tehnoloģiju uzņēmumiem no ASV un Kanādas. Iespējams jau tuvākā nākotnē mūsu izgudrotais un ražotais imobilaizeris SKYBRAKE ceļos arī uz Ziemeļameriku un Dienvidameriku. Tādēļ nolēmām izpētīt, ko auto zagļi iecienījuši šajā pasaules daļā. Zagto auto tendences liecina, ka auto zagļu iecienītākā auto marka ASV ir Honda. Kopumā var secināt, ka auto zagļiem ir izteikta vājība pret Japānā ražotajām automašīnām. Līdz ar to nepieciešams īpaši padomāt par šo marku automašīnām piemērotu aizsardzību.”

ASV pēdējos gadus nemainīgi līderi zagtāko auto vidū ir Honda Civic un Honda Accord, savukārt trešo vietu ieņem Toyota Camry. Ceturtajā vietā ierindojas Ford F-150 Series Pickup. Piektais iecienītākais auto ASV auto zagļu vidū ir Dodge Ram Pickup. Tāpat starp iecienītākajiem auto zagļu skatījumā ir arī Chevrolet C/K 1500 Pickup, Nissan Sentra, Dodge Caravan, Saturn SL un Honda Integra.

Eiropā nevar justies droši ar Vācu auto

Lielbritānijā auto zagļu iecienītākais auto ir Mercedes ML, savukārt otrajā vietā ierindojas Range Rover. Trešo vietu ieņem BMW 3-series, ceturto – Posrsche 911, piektajā – BW 5-series.

Vācijā zagtāko auto desmitnieku veido vietējo automašīnu ražotāju markas. Iecienītākā marka auto zagļiem ir Porsche Cayenne S. Otrajā un trešajā vietā ierindojas BMW markas auto – BMW X5 3.0d un BMW X5 4.4i. Savukārt ceturtajā un piektajā vietā ierindojas VW Golf un VW Caravelle.

E.Panders: „Pretēji ASV auto zagļu gaumei uz automašīnām, Eiropā auto zagļu iecienītākās ir Vācijā ražotas automašīnas. Lielbritānijā zagļiem tīk nolūkot ekskluzīvākus auto, savukārt Vācijas auto zagļi ir izteikti patrioti. Krievijā līdzīgi kā Latvijā zagtāko auto topa virsotni veido VW un Audi markas automašīnas. Rumānija ir otra no valstīm, kurā auto zagļiem piemīt patriotiskums, jo viņi izvēlas pašmāju ražoto Dacia.

Lai gan automašīnu markas, kuras iecienījuši auto zagļi var atšķirties dažādās valstīs, ko ietekmē to pieprasījums un peļņa, tomēr vienlīdz nozīmīgi ir parūpēties par atbilstošu auto aizsardzību.”

Bijušajās Padomju Savienības valstīs popularitāti jau vairākus gadus nav zaudējušas Vācijā ražotās automašīnas – VW un Audi. Ukrainā iecienītākais auto zagļu skatījumā ir Daewoo-Lanos. Otrajā vietā ierindojas kaimiņvalsts ražotāja VAZ-2109 markas automašīna. Trešo vietu ieņem Chevrolet-Aveo, bet ceturto – Volkswagen Passat. Piektajā vietā atkal ierindojas VAZ markas automašīna 2101.

Kā liecina, Rumānijas policijas statistika, Rumānijā zagļi izvēlas vietējā ražojuma automašīnu marku Dacia, kas ieņem pirmo vietu starp zagtākajiem auto. Otro vietu ieņem Volkswagen markas automašīnas, trešo – Mercedes, ceturto – BMW un piekto – Audi.

Spānijā auto zagļi iecienījuši apvidus automašīnas, īpaši BMW, Mercedes-Benz, Audi, Toyota un Volkswagen. Japānā pirmo trijnieku zagtāko auto vidū veido Toyota markas automašīnas. Savukārt Krievijā, lai gan pirmo vietu ieņem VW Passat B5, tomēr turpmāko piecinieku veido pašmāju ražotāja VAZ automašīnas.

Par „Autonams”

„Autonams” ir tirgus līderis Latvijā auto aizsardzības sistēmu tirgū, kas sniedz pakalpojumus pilnīgai auto pretzagšanas nodrošināšanai (automarķēšanu, signalizācijas un imobilaizeru uzstādīšanu, kā arī uzņēmumu autoparku profesionālas vadības sistēmu uzstādīšanu).

„Autonams” ir izstrādājis un ražo oriģinālu imobilaizeru sistēmu SKYBRAKE auto dzinēja bloķēšanai, kas 2004.gadā pārsteidza autoindustriju pasaulē ar tās kompaktajiem izmēriem un multifunkcionalitāti. Šobrīd „Autonams” unikālās pretaizdzīšanas iekārtas eksportē uz Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju, Lietuvu un Igauniju, veidojot 30% no kompānijas eksporta. Šogad tiek attīstīti jauni noieta tirgi Čehijā, Slovākijā un Polijā.

„Autonams” pieder ekskluzīvas tiesības veikt auto pretzagšanas marķēšanu Baltijas valstīs. Kopš darbības uzsākšanas 1994.gadā ar pretaizdzīšanas iekārtām ir aprīkotas vairāk nekā 34 600 automašīnas, bet marķētas vairāk nekā 44 300 automašīnas.


Informāciju sniedza:
Edvīns Panders
SIA „Autonams”
Pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis

Papildu informācijai:
Ilze Jansone
Tālrunis: 26522851
E-pasts: ilze@eksodus-ik.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu