Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 10:42:26
Pasaule » Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja piedalās sanāksmē par padziļinātu Eiropas un Āzijas dialogu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja piedalās sanāksmē par padziļinātu Eiropas un Āzijas dialogu
Autors: Ārlietu ministrija, 04/03/2008 09:18

2. un 3.martā Brdo, Slovēnijā, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja piedalījās Eiropas Savienības un Āzijas valstu apvienības (ASEM) vecāko amatpersonu sanāksmē, kuras laikā notika gatavošanās ASEM šā gada oktobra samitam.

Sanāksmē tika apspriesti aktuālie starptautiskie jautājumi tādi kā Tuvo Austrumu miera process, situācija Birmā/Mjanmā un Afganistānā, kā arī tālākie Eiropas Savienības (ES) un Āzijas reģiona valstu attiecību attīstības virzieni.

ASEM valstu pārstāvji veltīja uzmanību arī tādiem jautājumiem kā globalizācijas ietekme uz Eiropas un Āzijas ekonomikas attīstību un konkurētspēju. Tika apspriesta sadarbības paplašināšana drošības un politikas jomā, ekonomikā, enerģijas drošības un klimata izmaiņu jomā.

Apspriedes ietvaros Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja tikās ar Vjetnamas ārlietu ministra vietnieku Doanu Sjuanu Hungu (Doan Xuan Hung) un Taizemes Ārlietu ministrijas ES lietu departamenta direktori Busadī Santipaku (Busadee Santipak), kā arī Filipīnu ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku ES jautājumos Reju Karandangu (Rey Carandang), uzrunājot jautājumu par ieceļošanas vīzu režīma atvieglojumiem Latvijas pilsoņiem apmeklējot augstākminētas valstis.

ASEM sadarbība sākās 1996.gadā, lai attīstītu Eiropas un Āzijas partnerību. ASEM piedalās desmit Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas (ASEAN) dalībvalstis: Bruneja, Kambodža, Indonēzija, Laosa, Malaizija, Birma/Mjanma, Filipīnas, Singapūra, Taizeme, Vjetnama, kā arī Dienvidkoreja, Indija, Japāna, Ķīna, Mongolija, Pakistāna, ES dalībvalstis un Eiropas Komisija.

Plašāk par ASEM: http://ec.europa.eu/external_relations/asem/intro/index.htm


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu