Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 02:22:40
Eiropas Savienība » Mobilā interneta modernizācijā ES ieguldīs vēl 18 miljonus eiro
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Mobilā interneta modernizācijā ES ieguldīs vēl 18 miljonus eiro
Autors: Renāte Logina, 18/08/2009 13:36

ES 18 miljonus eiro ieguldīs pētījumā, kas veidos pamatu jaunākās paaudzes, proti, 4G, mobilajiem tīkliem. Eiropas Komisija nesen pieņēma lēmumu sākt finansēt pētījumu par tehnoloģiju “LTE Advanced”, kura mobilajā internetā nodrošinās līdz pat simts reižu ātrāku datu pārraides ātrumu nekā patlaban izmantotie 3G tīkli. LTE par nozares prioritāti jaunākās paaudzes mobilajiem tīkliem kļūst arī pētījuma apjomīgā finansējuma dēļ, ko tas no ES saņem jau kopš 2004. gada.

Pirms 25 gadiem Eiropa par modernās mobilās tehnoloģijas pamatu padarīja GSM. Izmantojot Eiropas kopīgā pētījuma rezultātus un ES vienotā tirgus ietekmi, šodien GSM standartu lieto 80 % pasaules mobilo tīklu. LTE sola līdzīgus panākumus, jo ES finansētais pētījums turpina moderno tehnoloģiju ieviest eiropiešu ikdienā.

"Izmantojot LTE tehnoloģiju, Eiropas pētnieku zinātība arī turpmāk noteikts mobilo pakalpojumu un ierīču attīstības turpmāko virzību visā pasaulē — tieši tāpat, kā tas notika ar GSM standartu," sacīja ES telesakaru un plašsaziņas līdzekļu komisāre Viviāna Redinga. "LTE tehnoloģija mobilos tālruņus padarīs par jaudīgiem mobilajiem datoriem. Miljoniem lietotāju, neatkarīgi no to atrašanās vietas, ar portatīvajām ierīcēm varēs piekļūt īpaši ātrdarbīgam internetam. Tā rezultātā pavērsies milzums iespēju un daudz vietas, kur augt digitālajai ekonomikai."

Long Term Evolution (LTE) ir jaunākā bezvadu tehnoloģija, kura nodrošina līdz pat 100 Mbps lielu datu pārraides ātrumu — tas ir desmit reižu ātrāk nekā 3G mobilajā tīklā. Eiropā to patlaban izmēģina mobilo sakaru operatori Apvienotajā Karalistē, Norvēģijā, Somijā, Spānijā, Vācijā un Zviedrijā; sagaidāms, ka 2010. gada pirmajā pusē tehnoloģija būs pieejama Zviedrijas un Norvēģijas klientiem. No 2004. līdz 2007. gadam LTE optimizācijas un standartizācijas pētījums no ES saņēma 25 miljonus eiro lielu atbalstu. Tā rezultātā izstrādāja pirmo redzējumu par tīkla infrastruktūru, kura balstīta uz LTE.

Jūlijā Eiropas Komisija pieņēma lēmumu uzlabotas LTE versijas, proti, LTE Advanced, pētījumā ieguldīt vēl 18 miljonus eiro.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu