Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 08:23:29
Kultūra » Rīgā norisināsies starptautiskais kinoaktieru festivāls "Baltijas Pērle"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīgā norisināsies starptautiskais kinoaktieru festivāls "Baltijas Pērle"
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 11/08/2009 12:08


No 10. līdz 20. septembrim Rīgā norisināsies starptautiskais kinoaktieru festivāls "Baltijas Pērle", kas šogad atkal būs nedaudz atšķirīgs.

Kinofestivāla “Baltijas pērle” pārprofilēšana dažādos laika periodos tapušu filmu parādē, “atdoto” šedevru un pat žanru skatē, kā arī atsevišķu kino vēsturē nozīmīgu personību retrospektīvās rit ļoti veiksmīgi. “Baltijas pērles” pārvērtības lielā mērā noteica nepieciešamība, jo izkristalizējās skumja atziņa - katra nākamā kinoskatītāju paaudze ierodas ar milzīgiem baltajiem plankumiem savās zināšanās par kinomākslu, informē festivāla organizatori.

2009. gada rudenī piedāvāsim tikai loģisku iesāktā turpinājumu. Mēs patiesi priecājamies, jo esam pārliecinājušies, ka izvēlētais ceļš atbilst pieprasījumam - daudziem jauniem sinefiliem un “Baltijas pērles” piekritējiem nenāksies piedzīvot velosipēda izgudrotāja sindromu, lai arī samierināties ar izjūtu, ka praktiski viss jau reiz kinomākslā ir bijis, arī nebūt nav viegli.

Īpašu uzmanību pelnījušas 2008. – 2009. gada filmas, kuras izraisīja publikā vētrainas emocijas un diskusijas, kopumā atstājot satriecošu iespaidu Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos. Šiem kinodarbiem nav komerciāla potenciāla, tādēļ tās, visticamāk, nekad netiks rādītas Rīgas kinoteātros.

Sagatavojieties morāli ētiskai provokācijai, jo programmā ietverti ārkārtīgi talantīgu cilvēku vārdi. Tie ir režisori, kuri nosaka mūsdienu kino klimatu. Festivāls piedāvās jaunākās Atoma Egojana, Pītera Grīneveja, Takeši Kitano, Gasa van Santa, Kima Kiduka, Andžeja Vajdas, Fransuā Ozona, Džeinas Kempiones, Kšištofa Zanussi, Mihaela Hanekes, Vima Vendersa un daudzu citu filmas.




















KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu