Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 22:32:52
Eiropas Savienība » Apstiprināti seši Leonardo da Vinci inovācijas pārneses projekti
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Apstiprināti seši Leonardo da Vinci inovācijas pārneses projekti
Autors: BNA, 04/08/2009 11:36

Eiropas Komisija sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) Mūžizglītības programmas Leonardo da Vinci ietvaros šogad ir apstiprinājusi sešus inovāciju pārneses projektus ar kopējo finansējumu 959 998,06 EUR.  Inovāciju pārneses projekti nodrošina Eiropas valstu un pasaules labāko profesionālo izglītības metožu, materiālu, darba formu u.c. līdzekļu adaptāciju, izplatīšanu un izmantošanu visā Eiropas Savienībā.

Apstiprinātos projektus izstrādājuši: Ērgļu arodvidusskola, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Ventspils Augstskola, Latvijas Elektrorūpniecības biznesa inovāciju centrs, Rīgas Doma kora skolas atbalsta biedrība un Biznesa augstskola „Turība”.

Projektus sāks īstenot septembrī, un tie aptver daudzpusīgu tēmu loku. Tie paredz ieviest e-moduļus koku ēku konstrukciju apmācībā, apmācības moduli profesionālo mākslinieku un mūziķu apmācībai, apmācības sistēmu uzņēmējdarbības veicināšanā, tālākapmācības programmu personām, kas iesaistītas invalīdu apmācībā, kā arī programmu pielāgošanu elektronikas mācību programmās un informācijas tehnoloģiju izmantošanu biznesā.


2009.gadā visos Leonardo da Vinci projektu veidos kopā Latvijā pieejamais finansējums ir 2 335 000 EUR, no tiem mobilitātes projektiem – 1 204 700 EUR, partnerības projektiem – 140 300 EUR, inovāciju pārneses projektiem – 960 000 EUR, savukārt sagatavošanas vizītēm – 30 000 EUR.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu