Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 15:58:02
Eiropas Savienība » Sociāli jūtīgiem sektoriem pārdala 94,9 miljonus latu ES fondu finansējuma
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sociāli jūtīgiem sektoriem pārdala 94,9 miljonus latu ES fondu finansējuma
Autors: Renāte Logina, 29/07/2009 08:35

Valdība vakar atbalstīja grozījumus Eiropas Savienības (ES) fondu darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājumā, lai pārdalītu finansējumu tādiem sociāli jūtīgiem sektoriem kā profesionālā izglītība, pedagogu konkurētspēja, nodarbinātība un sociālā iekļaušana, informē Finanšu ministrijas speciāliste Agnese Beļkeviča.

Finansējuma pārdale veikta 94,9 miljonu latu apmērā, attiecīgi mainot finansējuma sadalījumu arī starp prioritātēm un pasākumiem. Papildu finansējums piešķirts profesionālajai izglītībai 15 miljonu latu apmērā, pedagogu konkurētspējas veicināšanai 20 miljonu latu apmērā, sociālās iekļaušanas pasākumiem 14 miljonu latu apmērā un nodarbinātības pasākumiem 45,9 miljonu latu apmērā. Grozījumi darbības programmas papildinājumā izstrādāti saskaņā ar šā gada 7. jūlija Ministru kabineta lēmumu par grozījumiem darbības programmā.

Pārveidota arī apakšaktivitāte „Politikas veidošanas, ieviešanas un tās ietekmes izvērtēšanas pilnveidošana”. Turpmāk tās ietvaros tiks atbalstīta valsts pārvaldes analītiskās kapacitātes stiprināšana tādās jomās kā budžeta un finanšu politika, industrijas un pakalpojumu politika, uzņēmējdarbības politika, publiskās pārvaldes politika u.c. Apakšaktivitāte pārveidota kā „Atbalsts strukturālo reformu īstenošanai un analītisko spēju stiprināšanai valsts pārvaldē”. Tās ietvaros publiskais (Eiropas Sociālā fonda un valsts) finansējums būs pieejams 3,3 miljonu latu apmērā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu