Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 06:08:46
Pasaule » Jāņu nakti izrādīs Baltiešu filmu festivālā Kanādas galvaspilsētā Otavā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jāņu nakti izrādīs Baltiešu filmu festivālā Kanādas galvaspilsētā Otavā
Autors: Ārlietu ministrija, 28/02/2008 11:32

1.martā Otavas kinomīļiem būs iespēja iepazīties ar Austrijas, Lielbritānijas un Latvijas producentu studiju kopdarbu – filmu Jāņu nakts – ironisko komēdiju par ārzemnieku piedzīvojumiem Latvijas vasaras īsākajā naktī. Trakajā piedzīvojumu virpulī ierautais daudznacionālais aktieru ansamblis skatītājiem ļaus pasmieties par Latvijas un tās viesu aizspriedumiem vienam par otru un  pašiem par sevi.

28.februārī festivālu aizsāks Lietuvas kino klasikas darbs – 1968.gadā veidotā filma Jausmai (Jūtas), kas ilgus gadus klājusies putekļiem PSRS iestāžu cenzēto darbu plauktā. Savukārt igauņu kino 2.martā pārstāvēs šobrīd Igaunijā vispopulārākā pašmāju filma Sügisball (Rudens balle).

Baltiešu filmu festivāla, kas šogad notiek jau 8.reizi, organizācijā jau tradicionāli piedalās Kanādas Filmu institūts un Baltijas valstu vēstniecības Otavā, bet finansiālu palīdzību sniedz Latvijas Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts.

Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Baltijas valstu vēstniecību sagatavoto izstādi par tūrisma iespējām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Baltiešu filmu festivāla dibinātājs un vadītājs, Kanādas audiovizuālo arhīvu speciālists un aktīvs latviešu sabiedriskais darbinieks Andris Ķesteris gādās, lai visas trīs filmas pēc to  demonstrēšanas Kanādas galvaspilsētas publikai priecētu arī Toronto, Halifaksas un Vankūveras kino cienītāju acis un sirdis.


LR vēstniecība Kanādā:
tālrunis: (613) 238-6014
Fakss: (613) 238-7044
E-pasts: embassy.canada@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu