Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 16:39:23
Uzņēmējdarbība » Atklāj SKONTO PLAN stikloto alumīnija konstrukciju rūpnīcas jauno ražotni
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atklāj SKONTO PLAN stikloto alumīnija konstrukciju rūpnīcas jauno ražotni
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 24/07/2009 11:46


Vakar Tukumā notika jaunās SKONTO PLAN stikloto alumīnija konstrukciju rūpnīcas atklāšana. Jaunā ražotne uzsāk darbu vecās vietā un tās rekonstrukcijā, reinvestējot peļņu un palielinot statūtkapitālu, ir ieguldīti 3 milj. lati.

Pēdējo gadu laikā Latvijā tā ir viena no lielākajām investīciju nozarēm,, turklāt rūpnīcā, kuras produkcija galvenokārt paredzēta eksportam. Plānots, ka jaunā rūpnīca ļaus vēl attīstīt produkcijas eksportu un palielināt rūpnīcas jaudu. Gadā pie pilnas slodzes rūpnīca varēs saražot produkciju par 30 milj. EUR. Patlaban rūpnīcā strādā 120 darbinieku, bet turpmāk atkarībā no apjoma uz vietas tiks nodarbināti vēl līdz 30 cilvēkiem, bet papildus darbos, kā produkcijas transports un montāža būs nepieciešami 100 - 500 darbinieki atkarībā no pasūtījuma apjoma.

Uzņēmuma vadība uzskata, ka arī ekonomisku problēmu laikā alumīnija konstrukcijām ir labs eksporta potenciāls un pietiekams pieprasījums saglabāsies arī vietējā tirgū. Uzņēmumam ir meitas-firmas Lielbritānijā un Īrijā, tāpat kā perspektīvs eksporta tirgus tiek uzskatīts Skandināvijas reģions un arī Austrumeiropas valstis. Laikā, kad pieaug prasības ēku energoefektivitātei gan taupības, gan klimata saudzēšanas apsvērumu dēļ, pieprasījums pēc ļoti kvalitatīvām un izturīgām konstrukcijām turpinās augt.

"jaunās alumīnija rūpnīcas atvēršana šajā ekonomiski riskantajā situācijā demonstrē mūsu, Latvijas uzņēmēju, ambīcijas un apņemšanos būt stipriem gan vietējā tirgū, gan jo sevišķi eksportā. Iepriekšējo gadu pieredze apstiprina, ka varam konkurēt ar ārzemju uzņēmumiem arī viņu pašu mītnes valstīs, ne tikai Latvijā," norāda SKONTO PLAN valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.














































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu