Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 20:21:35
Uzņēmējdarbība » Latvijā ievieš Mobilo ID
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijā ievieš Mobilo ID
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 21/07/2009 13:02


Sākot ar šo nedēļu Latvijā ir iespējams iegūt mobilo identitāti, jo Lattelecom ir izstrādājis inovatīvu pakalpojumu – Mobilo ID.

Mobilais ID ir pases aizvietotājs elektroniskajā vidē, ar kuru mobilā tālruņa lietotāji var attālināti apliecināt savu identitāti un līdz ar to autorizēties dažādās mājas lapās, piekļūt elektroniskajiem kontiem  un e-pakalpojumiem.  Mobilā ID lietošana ļaus samazināt dažādu kodu karšu, kalkulatoru, paroļu un piekļuves kodu skaitu.

„Esam izpētījuši, ka vidēji vienam aktīvam interneta lietotājam Latvijā ir 11 elektroniskie konti, kuru piekļuvei ir nepieciešamas paroles. Kopumā 84% interneta lietotāju ir bijušas grūtības piekļūt svarīgai informācijai internetā paroļu aizmiršanas dēļ, tādēļ  Mobilais ID būs vienkāršs risinājums, kā pierādīt savu identitāti un viegli piekļūt šiem kontiem. Cilvēkiem vairs nebūs jāatceras desmit dažādas paroles, pietiks vien ar sava Mobilā ID paroli,” skaidro projekta izstrādātāja, Lattelecom Technology valdes priekšsēdētājs Rinalds Sproģis.

Mobilais ID ir absolūta inovācija Latvijas tirgū, un arī pasaulē šāds personas identificēšanas veids vēl nav pārāk plaši izmantots. Lattelecom kā Mobilā ID idejas autors un realizētājs ne tikai nodrošina šī procesa tehnoloģisko pusi, bet arī piesaista mobilos operatorus un partnerus, kuru interneta resursi ir pieejami autorizācijai ar Mobilo ID.








































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu