Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:36:29
Uzņēmējdarbība » Pārrunā Latvijas Nacionālās Bibliotēkas jaunās ēkas celtniecības gaitu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pārrunā Latvijas Nacionālās Bibliotēkas jaunās ēkas celtniecības gaitu
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 16/07/2009 15:45


Kultūras ministrs Ints Dālderis šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tikās ar LNB jaunās ēkas projekta autoru Gunāru Birkertu, lai pārrunātu LNB jaunās ēkas celtniecības norisi. Tikšanās laikā LNB direktors Andris Vilks iepazīstināja klātesošos ar ēkas tehnisko stāvokli un katram bija iespēja novērtēt, kādā stāvoklī ir darba telpas, kur lasītāji var strādāt ar bibliotēkas materiāliem, un kādos apstākļos tiek uzglabātas unikālas kultūrvēsturiskas vērtības.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājums pašlaik izvietots septiņās dažādās ēkās Rīgā un ārpus tās, taču neviena no pašlaik izmantojamām telpām nav būvēta bibliotēkas uzdevumiem. Piecās ēkās, kas pielāgotas bibliotēkas vajadzībām, konstatēta avārijas situācija, liels uguns nedrošības risks un neatbilstība krājumu glabāšanas, lasītāju darba apstākļu nodrošināšanas, mikroklimata un citiem starptautiski pieņemtiem standartiem.

Pēc tikšanās Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā kultūras ministrs un LNB projekta autors devās uz LNB būvlaukumu, lai novērtētu celtniecības progresu.

Par līdz šim paveikto un plānoto LNB būvniecības procesā informēja kultūras ministrs Ints Dālderis, LNB jaunās ēkas projekta autors Gunārs Birkerts un "Nacionālās Būvkompāniju apvienības” padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns.


































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu