Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 19:11:11
Pasaule » Berlīnē notiek grāmatas Displaced Persons prezentācija
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Berlīnē notiek grāmatas Displaced Persons prezentācija
Autors: Ārlietu ministrija, 27/02/2008 09:12

27.februārī Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada Essentia Baltica 2008 ietvaros Latvijas vēstniecībā Berlīnē notiks Kristiana un Mariannes Plecingu  (Christian und Marianne Pletzing) grāmatas Displaced Persons. Flüchtlinge aus den baltischen Staaten in Deutschland (DP- pārvietotās personas. Bēgļi no Baltijas valstīm Vācijā) prezentācija un diskusija. Grāmatas prezentāciju ar uzrunu atklās Latvijas vēstnieks Vācijā Dr. Mārtiņš Virsis.

Otrā pasaules kara pēdējos mēnešos apmēram desmitā daļa no Latvijas pirmskara iedzīvotāju atradās ārpus Latvijas.

Daudzi bija devušies bēgļu gaitās uz Vāciju, prom no savas dzimtenes, kurai draudēja jauna padomju okupācija. Jaundibinātās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) bēgļu pārvalde Rietumvācijā sadarbībā ar Sarkano Krustu un angļu, amerikāņu un franču varas iestādēm izveidoja bēgļu nometnes. Rietumvalstis, kas nebija atzinušas Baltijas valstu pievienošanu Padomju Savienībai, neuzskatīja bēgļus no Baltijas par padomju pilsoņiem, bet par dzimteni zaudējušām pārvietotām personām - angliski Displaced Persons, saīsinājumā DP.

Trimdā dzīvojošie latvieši rūpējās par savas latviskās pašapziņas saglabāšanu, tika izveidotas un darbojās latviešu draudzes, skolas, kori, teātri, jaunatnes un sabiedriskās organizācijas un prese.
 

Kontaktiem:
Latvijas Republikas vēstniecība Vācijas Federatīvajā Republikā
Tel.: 49 (0) 30 826 002 22
Fax: 49 (0) 30 826 002 33
E-mail: embassy.germany@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu