Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 19:26:57
Eiropas Savienība » Pirmajā lasījumā atbalsta ES 2010. gada budžetu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pirmajā lasījumā atbalsta ES 2010. gada budžetu
Autors: Solvita Barkāne, 10/07/2009 14:26

Piektdien, 10. jūlijā, Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN) nobalsoja par Eiropas Savienības (ES) 2010. gada budžeta projektu 1. lasījumā.

Padomes 1. lasījumam Zviedrija, kas ir prezidējošā valsts, ierosināja 137 944,24 milj. eiro budžeta apjomu saistību apropriācijās un 120 520,9 milj. eiro maksājumu apropriācijās, kas ir attiecīgi par 612,9 milj. eiro un par 1 794,9 milj. eiro mazāks budžeta apjoms, salīdzinot ar Eiropas Komisijas provizorisko budžeta projektu.

Sanāksmes laikā FM valsts sekretārs uzsvēra, ka šobrīd nav zināms nepieciešamais finansējums Eiropas Komisijas budžeta projektā identificētām prioritātēm ārējo attiecību jomā un ka attiecīgās kategorijas rezerves var būt nepietiekamas, lai šīs vajadzības nosegtu. Latvija nevēlas kārtējo ES daudzgadu finanšu ietvara pārskatīšanu.

Tāpat Latvija sagaida Komisijas priekšlikumu par īslaicīgu līdzfinansējuma atlikšanu ES struktūrfondiem krīzes visvairāk skartajām valstīm. Šim pasākumam ekonomikas atveseļošanas, nodarbinātības veicināšanas un sociālās spriedzes mazināšanas kontekstā ir īpaši svarīga loma valstīs kā Latvija. 

Eiropas Parlaments savukārt aicināja Komisiju veikt pasākumus struktūrfondu ieviešanas procedūru uzlabošanai.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu