Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 16. maijs 10:00:57
Izklaide » Latvijas Dabas muzejā uzziedējušas vairāk kā 100 šķirņu rozes
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas Dabas muzejā uzziedējušas vairāk kā 100 šķirņu rozes
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 08/07/2009 15:46


Latvijas Dabas muzejā no 8. līz 12.jūlijam notiek ziedu karalieņu - rožu - izstāde "Rožu dārzs", kurā ar dārzkopības uzņēmuma „Rose Service” atbalstu aplūkojamas vairāk kā 100 šķirņu rozes.

Šodien notika izstādes atklāšana.

Izstādē redzamas gan rozes podos, gan grieztajos ziedos, kā arī floristes Agneses Kumeliņas veidotajās ziedu kompozīcijās. Izstādē var apskatīt arī klājeniskās rozes - to augšanas prasības ir ļoti pieticīgas, bet ziedēšana izcila, vīteņrozes, rožu tējhibrīdus (griežamās rozes) un citas.

Pēdējo gadu pieredze liecina, ka rozes ir kļuvušas ļoti populāras. Rožu audzētāji un dārzu draugi to ir panākuši ar savu pacietīgu darbu un labvēlīgu attieksmi pret šo kultūru, informē Latvijas Dabas muzeja speciāliste Lāsma Vagoliņa. Latvijā audzētās rozes pilnībā attaisno ziedu karalienes titulu un tām ir jāatvēl goda vieta mūsu dārzos un interjerā.
































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu