Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 11:58:20
Izklaide » Šogad ievērojami mainījušies Latvijas ceļotāju iecienītākie galamērķi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Šogad ievērojami mainījušies Latvijas ceļotāju iecienītākie galamērķi
Autors: Solvita Barkāne, 01/07/2009 09:46

2009. gada pirmajā pusgadā pieprasītākie Latvijas ceļotāju lidojumu galamērķi bijuši Ņujorka, Kijeva, Larnaka Kiprā, Maskava un Londona. Tāpat pēdējā gada laikā strauji mainījušies ceļotāju biļešu iegādes un rezervācijas ieradumi, liecina aviobiļešu tirdzniecības portāla FlySiesta.lv dati.

Salīdzinot 2009. gada pirmā pusgada datus par Latvijas iedzīvotāju iecienītākajiem lidojumiem uz ārzemēm ar attiecīgo laika periodu pērn, novērojamas būtiskas izmaiņas Latvijas ceļotāju ieradumos. 2008. gada pirmajos sešos mēnešos ceļotāji no Latvijas biežāk izvēlējās lidojumus uz tādām Eiropas izklaides galvaspilsētām kā Barselona, Parīze, Amsterdama, Londona un Roma, kamēr šī gada populārāko galamērķu augšgalā vietu saglabājusi tikai Londona. Statistiku būtiski ietekmējis biznesa ceļojumu īpatsvara pieaugums pret izklaides un atpūtas ceļojumiem.

Statistika liecina, ka ceļotāji savus lidojumus rezervē arvien vēlāk. Biļešu iegādes laiks pirms izlidošanas Latvijā gada laikā sarucis par 33 %, kas ir lielākais kritums Baltijas valstīs (Igaunijā – 22 %, Lietuvā – 24 %). 2008. gada pirmajā pusgadā vidējais laiks starp biļešu rezervāciju un izlidošanu bija 49 dienas, taču šobrīd tas samazinājies līdz 33 dienām.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu