Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 13:09:27
Eiropas Savienība » Piešķir finansējumu projekta „Tiesu modernizācija Latvijā” īstenošanai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Piešķir finansējumu projekta „Tiesu modernizācija Latvijā” īstenošanai
Autors: Renāte Logina, 26/06/2009 14:47

Vakar tika parakstīts pirmais Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta līgums. Šveices Konfederācijas kompetentā iestāde un Finanšu ministrija vienojās par finansējuma piešķiršanu projekta „Tiesu modernizācija Latvijā” īstenošanai, informē Finanšu ministrijas speciāliste Elīna Dobulāne.

Projekta „Tiesu modernizācija Latvijā” īstenotājs ir Tiesu administrācija. Tā mērķis ir tiesu sistēmas kvalitātes uzlabošana un pieejamības palielināšana. Projekta kopējās izmaksas ir 9 411 765 Šveices franki jeb aptuveni 4,4 miljoni latu, tai skaitā Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums.

Viena no būtiskākajām projekta aktivitātēm ir tiesu un ieslodzījumu vietu aprīkošana ar videokonferenču aparatūru. Videokonferenci varēs izmantot gadījumos, kad lietas dalībnieks nespēs ierasties tiesā, piemēram, atrodoties ārstniecības iestādē, mājas arestā vai citā pilsētā, vai pat citā valstī. Ieviešot videokonferenču aparatūru, Valsts policijā būtiski samazināsies pieprasījums pēc apcietināto personu konvojēšanas no ieslodzījuma vietām uz tiesu.

Projekta ietvaros arīdzan plānots pilnveidot elektronisko dokumentu apriti, kā rezultātā turpmāk dažādu tiesvedības dokumentu veidlapas būs pieejamas elektroniskā formātā. Paredzēts, ka iedzīvotājiem būs iespēja iesniegt dokumentus tiesai, kā arī saņemt informāciju no tiesām elektroniskā veidā.
 
Tāpat plānots tiesas sēžu zāles aprīkot ar skaņu ierakstu aparatūru, kas palīdzēs uzlabot tiesas procesa un tiesas sēžu protokolu kvalitāti, kā arī samazināt cilvēkresursu patēriņu tiesas dokumentu sagatavošanā.

Līdz ar to projekta rezultātā tiks veicināta tiesu darbības efektivitātes paaugstināšana, kā arī moderno tehnoloģiju un elektronisko dokumentu ieviešana tiesvedības procesā, kas ļaus būtiski ietaupīt valsts budžeta līdzekļus.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu