Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 16:25:29
Eiropas Savienība » ES noteiks jaunus drošības standartus bērnu aprūpei paredzētajiem ražojumiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
ES noteiks jaunus drošības standartus bērnu aprūpei paredzētajiem ražojumiem
Autors: Solvita Barkāne, 12/06/2009 13:45

ES dalībvalstis nākamajā pirmdienā plāno apstiprināt divus jaunus standartus bērnu drošības jomā attiecībā uz logu un balkonu durvju slēdzenēm, ko bērni nevar atvērt, un bērnu vannošanas piederumiem.

Jaunie standarti paredzēs, ka logu un balkona durvju slēdzenēm jābūt pilnībā drošām, lai bērni tās nevarētu atvērt. Attiecībā uz bērnu vannošanas piederumiem, piemēram, mazu bērnu vannas sēdekļiem, standartos ietvers stingrākas prasības par stabilitāti un drošību un noteiks jaunus uzskatāmus brīdinājumus personām, kuras aprūpē bērnus.

ES Patērētāju aizsardzības komisāre Meglena Kuņeva teica: “Mūsu pienākums ir nodrošināt, lai ražojumi, kurus vecāki izvēlas lietot, būtu droši. Instrukcijām jābūt skaidrām, ražojumiem, par kuriem apgalvo, ka tie ir droši bērniem, patiesi tādiem jābūt, kā arī šiem ražojumiem jāiztur visi vajadzīgie drošības testi.”

Eiropas Komisija, sadarbojoties ar dalībvalstīm, gatavojas atjaunināt drošības standartus virknei ražojumu, kas paredzēti bērnu aprūpei, piemērojot šos standartus tiem ražojumiem, attiecībā uz kuriem šādi standarti nepastāv, vai spēkā esošie standarti neietver visus apdraudējuma veidus. Arī nākamajā gadā tiks iesniegti priekšlikumi papildu standartiem attiecībā uz zīdaiņu aprūpes piederumiem, tostarp, piemēram, barošanas krēsliem, automašīnu bērnu krēsliem, gultām un matračiem.

Ar ES standartu ieviesīs jaunas prasības pārbaudīt ražojuma drošumu attiecībā uz bērniem, to strukturālo integritāti visā tā paredzētajā lietošanas laikā, tā izturību pret nolietošanos un pret laika apstākļiem. Turklāt standartā paredzēs noteikumu, ka jāsniedz skaidri norādījumi un informācija lietotājam.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu