Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 10. maijs 16:55:52
Pasaule » Ārlietu ministrs atzinīgi novērtē Albānijas sasniegto progresu ceļā uz NATO
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs atzinīgi novērtē Albānijas sasniegto progresu ceļā uz NATO
Autors: Ārlietu ministrija, 22/02/2008 09:07

21.februārī notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa darba vizīte Albānijā.

Tiekoties ar Albānijas prezidentu Bamiru Topi (Bamir Topi), ministrs pauda atbalstu tās eiroatlantiskās integrācijas centieniem. Albānijas puse atzinīgi novērtēja Latvijas pozīciju, atzīstot Kosovas neatkarību.

Albānijas parlamenta priekšsēdētāja Žozefīne Topalli (Jozefina Topalli) pauda vēlmi aktivizēt starpvalstu parlamentāro dialogu un pieredzes apmaiņu. Tikšanās laikā tika apspriesta martā plānotā Ž. Topalli vizīte Latvijā. Albānijas puse atzinīgi novērtēja to, ka Latvija bija pirmā dalībvalsts, kas ratificēja Stabilizācijas un asociācijas līgumu starp Eiropas Savienību un Albānijas Republiku.

Tikšanās laikā ar Albānijas Ministru prezidentu Sali Berišu (Sali Berisha) abas puses uzsvēra nepieciešamību aktivizēt politisko un ekonomisko dialogu. Albānijas premjers norādīja uz investīciju iespējām un potenciālu Albānijā.

Sarunā ar Albānijas ārlietu ministru Lulzimu Bešu (Lulzim Besha) galvenā uzmanība tika veltīta aprīlī paredzētajam NATO Bukarestes samitam. ,,Latvija atbalsta atvērto durvju politiku. Uzskatām, ka Horvātija, Albānija un bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas integrācija NATO sekmēs stabilitāti un drošību Rietumbalkānu reģionā,” uzsvēra M.Riekstiņš. Vienlaikus ministrs norādīja, ka ir svarīgi turpināt sāktās reformas, tostarp korupcijas novēršanas un noziedzības apkarošanas jomā. Vizītes laikā Latvija un Albānija parakstīja Latvijas Republikas valdības un Albānijas Republikas Ministru padomes konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Šī ir pirmā Latvijas augsta līmeņa vizīte Albānijas Republikā. Īpaši būtiska nozīme šai vizītei ir, ņemot vērā aprīlī gaidāmo NATO Bukarestes samitu, kurā tiks lemts par Horvātijas, Albānijas, Maķedonijas pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei. 22.februārī ministrs uzturēsies Maķedonijā pirms plānotās NATO valsts un valdību vadītāju tikšanās Bukarestē.


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu