Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 16:18:45
Eiropas Savienība » ES fondu līdzfinansētajiem projektiem paredzēti papildus līdzekļi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
ES fondu līdzfinansētajiem projektiem paredzēti papildus līdzekļi
Autors: Renāte Logina, 04/06/2009 09:00

Vakar Finanšu ministrijas (FM) Eiropas Savienības (ES) fondu stratēģijas departamenta direktors Aleksandrs Antonovs piedalījās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Eiropas Komisijas „Europe Direct” informācijas centra Rīgā organizētajā konferencē „Eiropas Savienības iespējas plaukstošai Latvijai. Pirmā piecgade, kāda būs nākamā?” biznesa augstskolā „Turība”, informē FM speciāliste Agnese Beļkeviča.

Atbildot uz uzņēmēju paustajām bažām par to, ka līdzekļi FM budžeta apakšprogrammā, no kuras tiek avansēti ES fondu līdzfinansētie projekti, ir gandrīz izsmelti, A.Antonovs informēja, ka papildu līdzekļi šim mērķim paredzēti Saeimā iesniegtajos valsts budžeta grozījumos. Tie paredz papildu 66 miljonu latu finansējumu FM apakšprogrammai 41.08.00 „Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai”. Ņemot vērā apakšprogrammā vēl nepārdalītos līdzekļus 12,5 miljonu latu apmērā, kopā Seaima lems par 79 miljonu latu piešķiršanu šim mērķim.

Šobrīd spēkā esošā likuma „Par valsts budžetu 2009. gadam” ietvaros MK ir tiesības pārdalīt attiecīgajai ministrijai vai citai centrālajai valsts iestādei FM apakšprogrammā 41.08.00 paredzētos 176,6 miljonu latu ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai. Darbs pie ES fondu un citu ES politiku instrumentu projektu pieteikumu izvērtēšanas un apstiprināšanas norit nepārtraukti visa gada garumā. Ministriju budžetos līdzekļi projektu īstenošanai tiek pārdalīti atbilstoši ministriju pieprasījumiem un saskaņā ar MK pieņemtajiem lēmumiem.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu