Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 11:43:19
Izklaide » Interneta lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 1 miljonu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Interneta lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 1 miljonu
Autors: Solvita Barkāne, 27/05/2009 14:18

Internetu pēdējo 6 mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 57 % jeb 1 026 000 Latvijas iedzīvotāju 15 līdz 74 gadu vecumā. Regulārāk – pēdējo 7 dienu laikā – globālo tīmekli ir izmantojuši vidēji 54 % jeb 964 000 Latvijas iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā, kas ir par 3 procentpunktiem vairāk, nekā 2009. gada ziemā, liecina aģentūras TNS Latvia apkopotie dati.

Pavasara pētījuma perioda dati norāda uz straujāku interneta lietotāju skaita pieaugumu 40 līdz 49 gadu vecu iedzīvotāju vidū. Internetu pēdējo 7 dienu laikā bija izmantojuši vairāk nekā puse jeb 53 % šīs vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 11 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Interneta lietotāju īpatsvars galvaspilsētā un ārpus Rīgas, salīdzinot ar 2008. gada pavasarī veikto aptauju, ir izlīdzinājies. Ārpus Rīgas dzīvojošie iedzīvotāji aptuveni uz pusi biežāk nekā pagājušogad atzīst, ka internetam piekļūst bibliotēkās. Par vidēji 2 procentpunktiem ir pieaudzis arī interneta lietotāju īpatsvars skolās.

Latvijā kopumā apmeklētāko interneta resursu TOP 10 pēc nedēļas kopējās auditorijas ir saglabājies tāds pats kā 2009. gada ziemas periodā. Trīs populārākie interneta resursi 2009. gada pavasarī bija Google, Inbox.lv un Draugiem.lv. Mērķa grupā latvieši trīs populārākie interneta resursi ir Google , Draugiem.lv un Inbox.lv, bet Latvijā dzīvojošo citu tautību vidū populārākie interneta resursi nemainīgi ir Google, Inbox.lv un One.lv.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu