Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 12:59:35
Izklaide » Pavasarī lasītākais preses izdevums – Privātā Dzīve
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pavasarī lasītākais preses izdevums – Privātā Dzīve
Autors: Solvita Barkāne, 26/05/2009 10:33

Jaunākie aģentūras TNS Latvia preses auditorijas pētījuma rezultāti liecina, ka 2009. gada pavasarī vidēji 95 % aptaujāto respondentu 15 līdz 74 gadu vecumā ir lasījuši vai caurskatījuši vismaz viena pētījumā iekļautā preses izdevuma kādu no pēdējiem 6 numuriem. Salīdzinot ar 2009. gada ziemas periodu, kopējais lasītāju skaits ir palicis nemainīgs.

2009.gada pavsara pētījuma periodā rezultāti tika apkopoti par 276 drukātajiem preses izdevumiem. Pētījumā iekļauto izdevumu skaits, salīdzinot ar 2009. gada ziemas periodu, ir samazinājies par 21 izdevumu, ieskaitot pielikumus. Vairākus drukātos preses izdevumus ir pārtraukts izdot, bet vairāki pielikumi ir integrēti laikrakstos kā rubrikas, vai arī tie vairs nav izņemami no pamatizdevuma.

Aplūkojot drukāto preses izdevumu patēriņu pa grupām, redzams, ka patērētākās preses izdevumu grupas 2009.gada pavasara periodā ir saglabājušās līdzšinējās. Kopumā vislielākais lasītāju īpatsvars joprojām ir reģionālajiem preses izdevumiem (46 %), nedēļas laikrakstiem (43 %) un nedēļas žurnāliem (40 %).

Salīdzinot ar 2009. gada ziemas pētījumu, nemainīgs patēriņš ir saglabājies reģionālai presei un mēneša laikrakstiem. Par nebūtiskām lasītāju skaita izmaiņām ir uzskatāmas arī izmaiņas divnedēļu žurnālu, mēneša žurnālu un reklāmas laikrakstu kategorijās, kur starpība, salīdzinot ar iepriekšējo periodu ir 1 procentpunkts.

TNS Latvia preses auditorijas pētījuma rezultāti liecina, ka pavasarī mērķa grupā latvieši lasītāko preses izdevumu TOPā pirmo vietu ieņem nedēļas žurnāls Privātā Dzīve, otrā vietā ierindojas žurnāls Ieva, savukārt trešajā vietā šajā periodā ierindojas žurnāls Ievas Stāsti. Kā jaunpienācējus lasītāko preses izdevumu TOP 10 jāmin nedēļas žurnāls Sestdiena, mēneša žurnāli Ilustrētā Zinātne un Santa, kas šajā periodā attiecīgi ieņem 7.,8., un 9. vietu. Kopumā var secināt, ka mērķa grupā latvieši šajā periodā lasītāko izdevumu TOP 10 ir palielinājies žurnālu īpatsvars.

Mērķa grupā cita tautība lasītāko izdevumu TOP 10 pirmās divas vietas ieņem televīzijas programmas TV televizionnaja programma (kr. val.) un TeleProgramma s djadjei Misei (kr. val.) un krievu valodā rakstošais nedēļas laikraksts Subbota (kr. val.). Salīdzinot ar pētījuma periodu Ziema 2009, jauni izdevumi TOP 10 lasītāko izdevumu vidū mērķa grupā cita tautība nav nākuši klāt.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu