Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 20:21:33
Pasaule » Saeimas priekšsēdētājs apliecina gatavību turpināt politisko dialogu ar Azerbaidžānu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas priekšsēdētājs apliecina gatavību turpināt politisko dialogu ar Azerbaidžānu
Autors: Saeimas Preses dienests, 19/02/2008 14:44

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 19.februārī, tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tofiku Zulfugarovu (Tofiq Zulfugarov), apliecināja mūsu valsts gatavību turpināt aktīvu politisko dialogu parlamentu līmenī.

„Latvija ir ieinteresēta turpināt aktīvu sadarbību parlamentu līmenī, lai veicinātu abpusēji izdevīgas attiecības tādās nozīmīgās jomās kā, piemēram, ekonomika un finanšu sektora attīstība,” uzsvēra G.Daudze, norādot, ka to apliecina arī aviokompānijas „airBaltic” nodrošinātā tiešā gaisa satiksme ar Azerbaidžānas galvaspilsētu.

Savukārt, runājot par Latvijas atbalstu Azerbaidžānai reformu procesā, vēstnieks norādīja, ka Azerbaidžāna augsti novērtētu Saeimas pieredzes nodošanu likumdošanas un normatīvo aktu izstrādes jomā dažādās sfērās, piemēram, medicīnā.

Puses apsprieda arī Eiropas Savienībā aktuālo jautājumu par nepieciešamību nodrošināt alternatīvus veidus un avotus energoresursu piegādei, kuros liela loma ir arī Azerbaidžānai kā energoresursu piegādātājai un tranzīta valstij.

Tikšanās laikā T.Zulfugarovs nodeva Saeimas priekšsēdētājam Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāja Oktaja Asadova ielūgumu apmeklēt Azerbaidžānas parlamenta 90 gadu svinības šī gada jūnijā.

Informācijai:
Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu, kurā pārstāvēti 37 deputāti. Azerbaidžānas parlamentā ir izveidota Nacionālās Asamblejas Azerbaidžānas-Latvijas starpparlamentārā darba grupa.


Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087266, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu