Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 05:05:56
Izklaide » Izveidota mājas lapa par ģenētiski modificētiem organismiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izveidota mājas lapa par ģenētiski modificētiem organismiem
Autors: Solvita Barkāne, 14/05/2009 14:52

Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Vides programmas (UNEP/GEF) atbalstu ir izveidojusi Latvijas Nacionālā Bioloģiskā drošuma centra mājas lapu http://lv.biosafetyclearinghouse.net/, kur pieejama plaša informācija par ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO).

Šajā mājas lapā atspoguļota vispārīga informācija par ģenētiski modificētiem kultūraugiem, mikroorganismiem un dzīvniekiem, kā arī minētas ĢMO noteiktās definīcijas un raksturojums. Tajā ir iespēja iepazīties ar ĢMO iespējamiem riskiem cilvēku un dzīvnieku veselībai un videi, marķēšanas prasībām un normatīvajiem aktiem, kas nosaka tiesisko regulējumu Latvijā un citās valstīs saistībā ar ĢMO.

Tāpat jebkurš interesents šajā mājas lapā var aplūkot Latvijā veiktos zinātniskos pētījumus – „Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas ekonomiskais novērtējums Latvijā”, „Ģenētiski modificēto organismu riska faktoru un ietekmes uz vidi novērtējums” un „Pamatojuma izstrāde Nacionālā bioloģiskā drošuma sistēmas attīstības stratēģijai 2008. - 2013.gadam”.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu