Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 19:49:31
Pasaule » Latvijas vēstnieks Somijā apmeklē Ilasavo novadu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas vēstnieks Somijā apmeklē Ilasavo novadu
Autors: Ārlietu ministrija, 18/02/2008 12:44

No līdz 18. līdz 21.februārim Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis pēc Īsalmi pilsētas mēra ielūguma apmeklē Ilasavo (Yla-Savo) novadu Somijā.

Īsalmi pilsētā, kas ir Ilasavo novada centrs, vēstniekam ir paredzēta plaša un daudzpusīga programma. Vēstnieks tiksies ar Īsalmi pilsētas vadību, lai pārrunātu Latvijas un Somijas sadarbības iespējas dažādās jomās, viesosies novada izglītības un kultūras iestādēs, sniegs intervijas vietējā presē. Vēstniekam Einaram Semanim tiks prezentēti Īsalmi pilsētas kultūras centrs, Vēstures muzejs, Sieviešu uzņēmēju centrs un vietējā lauksaimniecības ferma.

Papildus vēstniekam ir  paredzēti vairāku uzņēmumu apmeklējumi, tai skaitā alus ražotāju Olvi Oyj, kas ir viens no novada galveniem uzņēmumiem un nozīmīgiem investoriem Latvijā (Cēsu alus). Vēstnieka brauciena laikā galerijā Art Anna Īsalmi tiks atklāta Tatjanas Semanes mākslas darbu izstāde, bet Kuopio pilsētā vēstnieks tiksies ar Somijas Pareizticīgās baznīcas arhibīskapu Leo.

Ilasavo atrodas Somijas vidus daļā, tā sauktajā Ezeru zemē, un tas ir nozīmīgs Somijas lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozares reģions. Latvijas izglītības izstādēm jau no deviņdesmitajiem gadiem ir izveidojusies laba sadarbība ar Peltosalmi profesionālās izglītības institūtu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu