Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 18:54:19
Eiropas Savienība » Hoakins Almunja: Eiropas Komisija atbalstīs Latvijas valdību budžeta grozījumu izstrādes procesā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Hoakins Almunja: Eiropas Komisija atbalstīs Latvijas valdību budžeta grozījumu izstrādes procesā
Autors: Laima Paula, 06/05/2009 10:37

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien tikās ar Eiropas Savienības Ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almunju (Joaquín Almunia), kas bija ieradies Latvijā darba vizītē.

V. Dombrovskis informēja, ka sarunas laikā ar H. Almunju tika pārrunāts Latvijas progress ekonomikas stabilizācijas plāna īstenošanā, budžeta grozījumu izstrāde un strukturālās reformas. V. Dombrovskis pēc tikšanās ar komisāru bija gandarīts par H. Almunjas sniegto vērtējumu valdības uzsāktajam darbam pie budžeta grozījumu sagatavošanas un strukturālajām reformām, kas apliecina, ka Latvija ir uz pareizā ceļa ekonomikas stabilizēšanā un ilgtspējīgas reformu politikas veikšanā.

Pēc tikšanās H. Almunja uzsvēra, ka ir gandarīts par iespēju apspriest Latvijas virzību uz ekonomiskās krīzes pārvarēšanu. „Kā zināms, pagājušā gada nogalē ar Latviju tika panākta vienošanās par starptautiskā finansējuma piešķiršanu un nepieciešamajām reformām. Eiropas Komisija vēlas iedrošināt un atbalstīt Latvijas valdību budžeta grozījumu izstrādes procesā un nepieciešamo reformu īstenošanā, ko paredz ekonomikas stabilizācijas programma. Mēs atbalstām valdības darbu valsts finanšu stabilizēšanā un reformu īstenošanā būtiskākajās jomās – valsts pārvaldē, veselības un izglītības jomā. Ir svarīgi, lai šim darbam būtu arī sabiedrības atbalsts.

Latvijai šobrīd ir svarīgi sasniegt izvirzīto mērķi – atjaunot ekonomisko izaugsmi un mazināt bezdarbu. Tas ir iespējams, ja tiks īstenotas nepieciešamās reformas un ja valsts finanses tiks stabilizētas. Lai Latvija 2011. gadā varētu pievienoties eiro zonai, nepieciešams veikt budžeta grozījumus un samazināt inflāciju.

Eiropas Komisija novērtē Latvijas valdības apņēmību un ir pārliecināta par tās kapacitāti izvirzīto mērķu sasniegšanā, kā arī aicina Latvijas parlamentu, politiskās partijas un sociālos partnerus ieguldīt pūles šajā svarīgajā darbā, lai rezultātā Latvijā atjaunotos ekonomiskā izaugsme, sociāla attīstība un Latvija pievienotos eiro zonai, kas garantē ilgstošu politisko un sociālo stabilitāti,” teica H. Almunja.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu