Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 13:54:36
Eiropas Savienība » Ministru prezidents tiekas ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ministru prezidents tiekas ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu
Autors: BNA, Edijs Pālens, 15/02/2008 16:20


Šodien Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu (José Manuel Durāo Barroso), kurš uzturas Latvijā divu dienu darba vizītē.

Ministru prezidents I.Godmanis un EK prezidents Ž.M.Barrozu pārrunāja virkni ES un Latvijas aktualitāšu. Ministru prezidents izteica gatavību ratificēt Lisabonas līgumu šā gada pirmajā pusē. EK prezidents pauda gandarījumu par Latvijas apņemšanos un norādīja, ka Lisabonas līgums pastiprinās ES efektivitāti, uzlabos tās institūciju kapacitāti, palīdzēs stāties pretim izaicinājumiem un nostiprinās ES juridiski.

EK prezidents norādīja – lai gan Latvijas ekonomiskā izaugsme ir iespaidīga, šobrīd valdības pienākums ir īstenot stingru fiskālo politiku un stabilizēt ekonomisko situāciju valstī, lai izpildītu Latvijas apņemšanos pret ES monetārā līguma ietvaros, izpildītu nepieciešamos kritērijus un iespējami tuvākā nākotnē varētu pievienoties eiro zonai.

EK prezidents apsveica Latviju ar pievienošanos Šengenas zonai: „Ar to Latvija ir apliecinājusi savu kā pilntiesīgas ES dalībvalsts statusu”. Viņš arī izteica gandarījumu par Latvijas un Krievijas robežlīguma noslēgšanu.

Amatpersonas tāpat pārrunāja enerģētikas un atjaunojamo energoresursu jautājumus. EK prezidents uzsvēra, ka nepieciešams diversificēt enerģijas veidus un piegādes avotus dalībvalstīs, tādejādi stiprinot to enerģētisko neatkarību no trešajām valstīm, kā arī intensificēt sadarbību starp Baltijas valstīm enerģētikas jomā. Savukārt I.Godmanis norādīja uz Latvijas īpašo ģeogrāfisko situāciju un nepieciešamību stiprināt enerģētisko saikni ar citām ES dalībvalstīm.




















KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu