Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 10:48:44
Makroekonomika » DnB NORD: Bezdarba līmenis šogad varētu sasniegt 16%
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
DnB NORD: Bezdarba līmenis šogad varētu sasniegt 16%
Autors: BNA, fotogrāfs: Edijs Pālens, 29/04/2009 16:21


Šodien notika DnB NORD Bankas prezentācija, kurā bankas speciālisti demonstrēja Baltijas reģiona valstu makroekonomikas rādītāju analīzi un turpmākās attīstības prognozes, norādot, ka pašreizējie ekonomikas rādītāji visā reģionā uzrāda būtisku kritumu, tomēr tieši Latvijas situācija dažādu ārēju un iekšēju apstākļu dēļ liek domāt, ka pirmie uzlabojumi mūsu valstī gaidāmi ne ātrāk kā 2010. - 2011. gadā.

DnB NORD Bankas Ekonomisko pētījumu grupa prognozē, ka bezdarba līmenis 2009. gadā turpinās paaugstināties, gada beigās sasniedzot 16%, turpretī darbaspēka kopējās izmaksas samazināsies par 15%.

Pētījumā tika salīdzināti sešu reģionu valstu (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Dānijas un Polijas) ekonomikas rādītāji.

DnB NORD Bankas Ekonomisko pētījumu grupas vadītājs, raksturojot situāciju, uzsver: "Operatīvie statistikas rādītāji visās reģiona valstīs, jo īpaši Baltijā, liecina, ka ekonomika piedzīvo ļoti būtisku kritumu, ko raksturo patēriņa samazinājums, eksporta apjoma kritums, rekordaugsts bezdarba līmenis un nesabalansēts valsts budžets. Šai ziņā, jāatzīst, 2009. gadā Baltijas valstis atkal zināmā mērā kļūst par līderiem Eiropas Savienībā - diemžēl šoreiz nebūt ne pozitīvā ziņā."

Spriežot pēc esošajiem statistikas datiem un nākotnes prognozēm, pirmās ekonomikas atveseļošanās pazīmes Latvijā sagaidāmas ne ātrāk kā 2010.-2011. gadā. Tā domāt liek arī būtiskais kritums dažādās tautsaimniecības nozarēs.
























KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu