Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 19:16:40
Pasaule » Saeimas komisija atbalsta Golodomora nosodīšanu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas komisija atbalsta Golodomora nosodīšanu
Autors: Saeimas Preses dienests, 13/02/2008 15:02

Trešdien, 13.februārī, Saeimas Ārlietu komisija vienbalsīgi atbalstīja virzīt Saeimā komisijas izstrādāto paziņojuma projektu par 1932.-1933.gada lielo badu (Golodomoru) Ukrainā.

Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) uzsvēra, ka staļiniskā režīma plānotās un īstenotās politikas rezultātā Ukrainā 1932. un 1933.gadā, konfiscējot iedzīvotājiem labību, tika izraisīts bads, kura dēļ bojā gāja piektā daļa Ukrainas tautas. „Neko tādu nedrīkst aizmirst un tam jābūt kā atgādinājumam cilvēcei,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

Jautājuma par Golodomora izskatīšanu iniciēja Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK). Sadarbība ar Ukrainu ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, un Ārlietu komisija reaģēja uz Ukrainas valdības aicinājumu starptautiskajai sabiedrībai publiski nosodīt Golodomoru.



Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087266, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu