Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 19:12:10
Eiropas Savienība » Vienkāršo preču zīmju aizsardzību Eiropas Savienībā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vienkāršo preču zīmju aizsardzību Eiropas Savienībā
Autors: Laima Paula, 31/03/2009 14:40

Eiropas Komisija un ES dalībvalstis ir nolēmušas vēl vairāk samazināt maksājumus, kas jāmaksā Kopienas aģentūrai, kura atbild par preču zīmju tiesību piešķiršanu Eiropas Savienībā, un vienkāršot reģistrācijas procedūru.

Pēc sākotnējā maksājumu samazinājuma 2005. gadā šā pasākuma rezultātā ES vienotā tirgū strādājošie uzņēmumi varēs ievērojami lētāk un vieglāk aizsargāt savas preču zīmes, tādējādi ietaupot apmēram 60 miljonus euro gadā. Pasākums stāsies spēkā 2009. gada 1. maijā.

Iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs Čārlijs Makrīvijs teica: „Tās ir labas ziņas Eiropas uzņēmumiem. Būtiskais maksājumu samazinājums un procedūras vienkāršošana nozīmē ievērojami lētāku un vieglāku piekļuvi preču zīmju aizsardzībai Eiropas Savienībā. Tas veicinās uzņēmējdarbību un sekmēs saimniecisko aktivitāti, kas ir ļoti svarīgi ekonomikas krīzes laikos. No šiem uzlabojumiem labumu gūs jo īpaši mazie un vidējie uzņēmumi, kuriem ar preču zīmju aizsardzību saistītās izmaksas un procedūra bieži vien ir smags slogs.” ITSB priekšsēdētājs Wubbo de Boer uzsvēra: „Aizsargājot preču zīmi Kopienas līmenī, tiek aizsargātas maza uzņēmuma tiesības ar savām precēm un pakalpojumiem brīvi piekļūt vienotajam Eiropas tirgum. Lielākiem uzņēmumiem preču zīmes aizsardzība ir ļoti svarīgs instruments, lai veiktu uzņēmējdarbību starptautiskā mērogā.”

Maksājumu samazinājuma un procedūras vienkāršošanas galvenais elements ir tas, ka Kopienas preču zīmju reģistrācijas maksājums tiek noteikts nulles līmenī. Tādējādi uzņēmumi maksās tikai pieteikuma maksu, un tiem vairs nebūs jāmaksā atsevišķs reģistrācijas maksājums. Rezultātā ievērojami samazināsies arī Kopienas preču zīmes reģistrācijai vajadzīgais laiks.

Praksē tas nozīmē, ka uzņēmumiem par Kopienas preču zīmes pieteikumu un reģistrāciju turpmāk vairs nebūs jāmaksā 1750 euro, bet gan tikai pieteikuma maksa 1050 euro apmērā. Tie, kas aizpildīs savus pieteikumus internetā, gūs labumu no vēl lielāka maksu samazinājuma, maksājot vienīgi pieteikuma maksu 900 euro apmērā, un nevis 1600 euro, kas jāmaksā pašreiz.

Šie maksājumu samazinājumi nozīmē, ka uzņēmumiem, lai iegūtu Kopienas preču zīmi, turpmāk būs jāmaksā 40 % mazāk, un 44 % mazāk – izmantojot elektroniskos pieteikuma līdzekļus.

Turklāt samazināsies arī individuālā maksa, kas jāmaksā par starptautiskajiem preču zīmju pieteikumiem un reģistrāciju Eiropas Kopienas apzīmējumam saskaņā ar Madrides Protokolu, proti, no 1450 euro līdz 870 euro. Tas atbilst 40 % samazinājumam.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu