Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 00:26:03
Pasaule » Veicinās sadarbību ar Krievijas Ivanovas apgabalu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Veicinās sadarbību ar Krievijas Ivanovas apgabalu
Autors: Laima Paula, 24/03/2009 11:12

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss, Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja un pavadošā Latvijas uzņēmēju delegācija laika posmā no 25.-26.martam dosies darba vizītē uz Krievijas Federācijas Ivanovas apgabalu, lai veicinātu ciešāku divpusējo ekonomisko sadarbību, kā arī dibinātu biznesa kontaktus starp Latvijas un Ivanovas apgabala uzņēmējiem, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Vizītes ietvaros, 25.martā EM valsts sekretārs A.Matīss un Latvijas uzņēmēji tiksies ar Ivanovas apgabala Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību, Ivanovas apgabala Rūpnieku un Uzņēmēju savienību un Ivanovas apgabala uzņēmējiem. Tikšanās laikā puses pārrunās turpmākās sadarbības iespējas Latvijas un Ivanovas apgabala uzņēmēju starpā. Latvijas uzņēmēji ir ieinteresēti attīstīt sadarbību metālapstrādes, vieglās rūpniecības, elektroiekārtu ražošanas un apkalpošanas, transporta un loģistikas, būvniecības, kā arī konsultāciju un tūrisma jomā.

Šajā dienā ir paredzēta arī EM valsts sekretāra A.Matīsa un Latvijas Republikas vēstnieka Krievijas Federācijā E.Skujas tikšanās ar Ivanovas apgabala gubernatoru Mihailu Meņu, lai apspriestu divpusējās sadarbības iespējas valdības un uzņēmēju līmenī, kā arī izvērtētu nepieciešamību noslēgt  vienošanos par ekonomisko sadarbību starp LR Ekonomikas ministriju un Ivanovas apgabala administrāciju.

Vizītes ietvaros A.Matīss apmeklēs arī Latvijas uzņēmēja Normunda Bomja maizes ceptuvi „Rižskij Hleb” Rodņiku pilsētā, kas ir lielākais Latvijas investīciju projekts Ivanovas apgabalā. Kopumā maizes ceptuvē ir investēti 700 tūkst. LVL (1,3 milj.USD).

Latvijai jau ir izveidojusies laba ekonomiskā sadarbība ar Ivanovas apgabalu – 2008.gadā Latvijas eksports uz Krievijas Federācijas Ivanovas apgabalu sastādīja 6,39 milj. USD, savukārt, imports – 0,97 milj. USD. Galvenie Latvijas eksporta produkti uz Ivanovas apgabalu ir nekārsta un neķemmēta kokvilna, metālliešanas veiduļi un kokvilnas audumi. Savukārt, no Ivanovas apgabala Latvija importē ogles elektrodus un citādi elektrotehnikā lietojamos izstrādājumus no grafīta un citiem oglekļa veidiem, elektroaparatūru strāvas regulēšanai, kaučuku.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu