Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 16:34:32
Pasaule » Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis tiekas ar latviešiem Baškīrijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis tiekas ar latviešiem Baškīrijā
Autors: Ārlietu ministrija, 08/02/2008 16:58

8.februārī oficiālās vizītes uz Baškīriju ietvaros Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis tikās ar latviešu diasporas pārstāvjiem Arhangeļskā.

Kopš 1990.gada Arhangeļskas skolā līdzās krievu, baškīru un angļu tiek pasniegta arī latviešu valoda. Pašreiz skolā latviešu valodu mācās 54 bērni. Vēstnieks A. Teikmanis apmeklēja vienu no atklātajām latviešu valodas mācību stundām. Tāpat vēstnieks tikās ar Arhangeļskas latviešu biedrības un diasporas pārstāvjiem un noskatījās Arhangeļskas bērnu folkloras ansambļa „Atbalss” priekšnesumu, iepazinās ar latviešu kultūras centra darbību.

Baškīrijas Valsts universitātē Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis pārrunāja ar humanitārās zinātnes studentiem jautājumus, kas saistīti ar Latvijas Krievijas partnerību Eiropas kontekstā.

Baškīrijas latviešu vēsturei ir apmēram 130 gadu. Latvieši sāka ierasties Baškīrijā 19. gadsimta otrajā pusē labākas dzīves meklējumos. Pagājušā gadsimta divdesmitajos gados apgabalā dzīvoja vairāk nekā 8100 latviešu kolonistu. 1989.gada tautas skaitīšana Baškīrijā uzrādīja vairs tikai 2000 latviešus, tomēr latviešu valodu vēl var dzirdēt vairākos Baškīrijas ciemos.


Preses kontaktiem:

Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu