Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 18:12:32
Pasaule » Prāgā tiek atklāta Aijas Zariņas mākslas darbu izstāde
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Prāgā tiek atklāta Aijas Zariņas mākslas darbu izstāde
Autors: Ārlietu ministrija, 08/02/2008 16:18

Ar Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu 6.februārī Prāgā tika atklāta latviešu mākslinieces Aijas Zariņas jaunāko darbu izstāde laikmetīgās mākslas muzejā Kampa. Tās iniciatore ir Latvijas vēstniece Čehijā Argita Daudze, mākslinieces darbus Rīgā izvēlējās čehu mākslas mecenāte Meda Mladeka, projektu īstenoja kuratore Elita Ansone sadarbībā ar Kampa muzeja darbiniecēm.

Latvijas vēstniece Argita Daudze atzīmēja, ka Aijas Zariņas izstāde kā izcils kultūras pasākums Prāgā  aizsāk gadu, kurā Latvijas valstiskumam apritēs 90 gadu.

Izstādes atklāšanā uzrunu teica Kampa muzeja dibinātāja Meda Mladeka, māksliniece Aija Zariņa, Latvijas vēstniece Argita Daudze, Prāgas centra administratīvā rajona mērs Petrs Hejma, Latvijas Mākslas muzeja direktore Māra Lāce un izstādes kuratore Elita Ansone.

Aija Zariņa savā runā uzsvēra kultūras un mākslas lielo nozīmi starptautisko vērtību saglabāšanā un to, ka viņai ir liels gods būt šīs misijas dalībniecei.
 
Starp daudzajiem izstādes apmeklētājiem bija gan mākslas aprindu, gan diplomātiskā korpusa, gan arī citu ievērojamu aprindu pārstāvji.

Par godu šai izstādei ir izdots katalogs ar Rietumu Bankas finansiālu atbalstu.
Izstāde Kampa muzejā būs apskatāma līdz 23. martam.

Laikmetīgā mākslas muzejs Kampa atrodas netālu no Kārļa tilta Prāgā, un tas ir ievērojams ar to, ka tā dibinātāja un ievērojamā mākslas mecenāte Meda Mladeka kolekcijas veidošanā īpašu uzmanību veltījusi Centrāleiropas modernajai mākslai un tās popularizēšanai. Paralēli muzeja pastāvīgajai ekspozīcijai regulāri tiek rīkotas arī individuālu mākslinieku darbu izstādes, piemēram, Endija Vorhola, Joko Ono un Jozefa Boisa izstādes.


Preses kontaktiem:

Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu