Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:29:41
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies 44. Minhenes drošības politikas konferencē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies 44. Minhenes drošības politikas konferencē
Autors: Ārlietu ministrija, 07/02/2008 17:56

No 8. līdz 10.februārim ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies 44.Minhenes drošības politikas konferencē, kurā norisināsies diskusijas par aktuālajiem ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem, tostarp transatlantisko attiecību nākotnes perspektīvu.

„Paredzams, ka šogad diskusijas būs jo īpaši intensīvas un spraigas, jo Minhenes konference noritēs tādu svarīgu politisko notikumu gaismā, kā, piemēram, pieaugošie starptautiskās sabiedrības centieni stabilizēt un uzlabot drošības situāciju Afganistānā, kas arī šobrīd ir lielākā NATO militārā operācija,” norāda Māris Riekstiņš.

Ikgadējā drošības konference Minhenē ir viens no prominentākajiem šāda veida pasākumiem Eiropā. Tajā piedalās vadošie Eiropas, Amerikas, Āzijas un Krievijas politiķi, padomnieki, politisko notikumu analizētāji un pētnieki. Vadoties no konferencē notiekošajām diskusijām lielā mērā ir iespējams prognozēt nozīmīgāko politisko notikumu attīstību pasaulē tuvāko mēnešu laikā.

Starptautisko notikumu kalendārā tuvākajos mēnešos vēl ir gaidāmi tādi nozīmīgi notikumi kā NATO valstu un valdību vadītāju sanāksme Bukarestē, kur tiks lemts par alianses tālāku paplašināšanos, Krievijas prezidenta vēlēšanas marta sākumā, jautājuma par Kosovas provinces statusu un kopējās situācijas Rietumbalkānu reģionā turpmāka virzība.  

Plānots, ka konferenci atklās jaunievēlētais Serbijas prezidents Boriss Tadičs (Boris Tadic). Diskusiju dalībnieku vidū ir NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers (Jaap de Hoop Scheffer), ES augstais pārstāvis kopīgās ārlietu un drošības politikas jomā Havjers Solana (Javier Solana), ASV aizsardzības ministrs Roberts Geitss (Robert Gates), Krievijas Federācijas vicepremjers un bijušais aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs (Sergey B. Ivanov), kā arī ASV senators un prezidenta amata kandidāts Džons Makkeins (John  Mccain).


Preses kontaktiem:

Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu