Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 14:48:30
Eiropas Savienība » Pārrunā ES finansējuma piesaisti prioritārajiem enerģētikas projektiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pārrunā ES finansējuma piesaisti prioritārajiem enerģētikas projektiem
Autors: Renāte Logina, 17/03/2009 09:15

Vakar Briselē notika Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksme, kurā piedalījās ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. VLĀAP ietvaros ministri diskutēja par 19.,20.marta Eiropadomes sanāksmē iekļautajiem darba kārtības jautājumiem un pārrunāja aktuālos ārējo attiecību jautājumus – Baltkrievija, Bosnija un Hercegovina, informē Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības ES padomniece Inese Allika.

Gatavojoties 19.-20. marta Eiropadomes sanāksmei, ES ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par ES finansējuma piesaisti prioritārajiem enerģētikas projektiem un lauku attīstības pasākumiem Eiropas ekonomikas atveseļošanās plāna ietvaros. Šim nolūkam tiek apsvērts no ES līdzekļiem mobilizēt 5 miljardus eiro.

Piedaloties diskusijā, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsvēra, ka par šo papildus finansējumu jāvienojas pēc iespējas ātrāk. Atbalsts ir vajadzīgs starpsavienojumiem, infrastruktūrai un vēja enerģijas izmantošanai, kā arī nedrīkst aizmirst atbalstu lauku attīstībai. Politisku vienošanos par šī finansējuma piesaisti ES dalībvalstis centīsies panākt 19., 20.marta Eiropadomē.

ES ārlietu ministri izskatīja Eiropadomes secinājumu projektu, kas ietver tādus jautājumus kā – ES ekonomikas un finanšu situācija, enerģētika un klimata pārmaiņas, kā arī Austrumu partnerība.

Saistībā ar pašreizējo ekonomikas un finanšu situāciju Eiropadomē ir paredzēts vienoties par turpmāk veicamajiem pasākumiem finanšu tirgus darbības atjaunošanai un Eiropas ekonomikas atveseļošanai.

Enerģētikas jomā Eiropadomē ir iecerēts vienoties par turpmākās darbības virzieniem, lai uzlabotu ES energoapgādes drošību. Savukārt klimata pārmaiņu jomā Eiropadomē plānots apstiprināt ES kopējās pozīcijas elementus, gatavojoties klimata pārmaiņām veltītajai konferencei, kas notiks šī gada decembrī Kopenhāgenā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu