Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:07:35
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš Moldovā pārrunā Latvijas reformu pieredzes nodošanu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš Moldovā pārrunā Latvijas reformu pieredzes nodošanu
Autors: Ārlietu ministrija, 06/02/2008 09:41

Šī gada 4. un 5.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzturējās oficiālā vizītē Moldovas Republikā. Vizītes ietvaros ministrs tikās ar augstākajām Moldovas amatpersonām, lai pārrunātu aktuālos divpusējo attiecību jautājumus, kā arī Moldovas un Eiropas Savienības attiecību perspektīvu.

Tikšanās laikā ar Moldovas ārlietu ministru Andreju Stratanu (Andrei Stratan) Moldovas puse pauda interesi Latvijas eirointegrācijas pieredzes apgūšanā. Māris Riekstiņš norādīja, ka Latvija turpinās pieredzes nodošanu un palīdzības sniegšanu Moldovai, kas ir viena no Latvijas attīstības sadarbības prioritārajām valstīm. Kā uzsvēra ministrs, pēdējo gadu laikā notiek intensīva sadarbība starp abu valstu institūcijām gan augstāko amatpersonu, gan ekspertu līmenī. Latvijas ārlietu ministrs arī pauda atbalstu Moldovas reformu gaitai eirointegrācijas virzienā.

Tikšanās ietvaros ar Moldovas Republikas prezidentu Vladimiru Voroņinu (Vladimir Voronin) tika pārrunāta iespēja organizēt Moldovas un Latvijas prezidentu tikšanos 2008. gadā. Vienlaikus tika apspriesta nepieciešamība pilnveidot divpusējās ekonomiskās sadarbības dinamiku. Māris Riekstiņš atzinīgi novērtēja pagājušā gada nogalē Moldovas prezidenta izvirzītos konkrētos priekšlikumus, lai veicinātu Piedņestras konflikta risināšanas iespējas. „Augstu vērtēju prezidenta V.Voroņina sagatavotos priekšlikumus un vēlmi jau tuvākajā laikā atjaunot konflikta noregulēšanas sarunas 5 2 formātā (Moldova, Piedņestra, Ukraina, Krievija, EDSO un ES, ASV)”, atzīmēja ministrs. Piedņestras konflikta risināšanas iespējas tika pārrunātas arī Māra Riekstiņa sarunā ar Moldovas reintegrācijas ministru Vasilu Sovu (Vasile Sova).

Vizītes noslēgumā Māris Riekstiņš ar Moldovas parlamenta spīkeru Marianu Lupu (Marian Lupu) apsprieda abu valstu parlamentāro sadarbību. M.Lupu informēja par Moldovas parlamenta deputātu grupas vizīti Latvijas Republikas Saeimā 2007.gada decembrī un apliecināja, ka Moldovai Latvija ir stratēģiski svarīgs partneris.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu