Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 18:57:50
Pasaule » Berlīnē iepazīstina ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projektu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Berlīnē iepazīstina ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projektu
Autors: Ārlietu ministrija, 05/02/2008 16:22

8. februārī Ārzemju kultūras attiecību institūtā (Institut für Auslandsbeziehungen, IFA) Berlīnē tiks atklāta izstāde Schöne neue Welt (Skaistā jaunā pasaule), kurā iekļauts Nīderlandes arhitekta Rema Kolhāsa (Rem Koolhaas) izstrādātais Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja projekts.

IFA ir vadošais Ārzemju kultūras attiecību institūts Vācijā. IFA aktīvi darbojas visā pasaulē, attīstītot starptautisko kultūras apmaiņas pieredzi, popularizēt Vācijas laikmetīgo mākslu pasaulē un veicināt citu valstu aktuālās mākslas, arhitektūras un dizaina atpazīstamību Vācijā.

Izstāde Schöne neue Welt ietilpst projektā StadtanSichten (Pilsētskati), kuru IFA aizsāka jau 1993. gadā, kopš tā laika rīkojot ekspozīcijas savās galerijās Berlīnē un Štutgartē. Iepriekšējās projekta izstādes bijušas veltītas Āzijas un Āfrikas pilsētām, taču Schöne neue Welt fokusā ir spilgtākie pilsētplānošanas, arhitektūras un socioloģisko pārmaiņu piemēri no Centrāleiropas un Austrumeiropas pilsētām.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs paredzēts Rīgā, Andrejsalā, pārbūvējot un pielāgojot muzeja vajadzībām bijušo termoelektrostacijas kompleksu.
Izstādes atklāšanā uzrunu teiks Latvijas kultūras ministre Helēna Demakova.

Izstāde būs apskatāma no 8.februāra līdz 4.maijam.

Plašāka informācija par izstādi www.ifa.de


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu