Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 15:41:52
Pasaule » Dānijas iekšzemes kopprodukts nokrities par 2 procentiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Dānijas iekšzemes kopprodukts nokrities par 2 procentiem
Autors: BNA, 02/03/2009 08:52

Saskaņā ar jaunākajiem statistikas datiem, raksta politiken.de, Dānijas iekšzemes kopprodukts 2008. gada pēdējā ceturksnī nokrities par 2%. Kā galvenais krituma iemesls norādīts privātā patēriņa  samazinājums.

Sarucis arī importa un eksporta apjoms, 2008. g. IKP kopumā samazinot par 1,3%.

Līdzīga situācija vērojama arī citās Eiropas Savienības valstīs, kur IKP vidējais kritums sastāda 1,5%, kamēr ASV tas pats rādītājs ir 1%.

Automašīnu tirdzniecības apjoms, kā zināms, ir viens no uzskatāmākajiem ekonomikas attīstības rādītājiem. 2008. gada 4. ceturksnī dāņi iegādājās par 23,8% mazāk automobiļu, kamēr citu preču patēriņa kritums bija tikai 1,1%.

Ekonomiskā stāvokļa pasliktināšanos iezīmē arī bezdarba līmeņa pieaugums, kas Dānijā vērojams jau ceturto mēnesi pēc kārtas, šobrīd sasniedzot 2,3% no darbaspējīgo iedzīvotāju kopskaita.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu