Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 16:08:04
Pasaule » Igauņi – visnereliģiozākā tauta pasaulē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Igauņi – visnereliģiozākā tauta pasaulē
Autors: BNA, 27/02/2009 14:29

Pēc jaunas sabiedrisko pētījumu organizācijas Gallup aptaujas datiem piecas no pasaulē vismazāk reliģiozajām valstīm atrodas Eiropas Savienībā. No tām vadošā izrādījusies Igaunija, kur uz jautājumu: vai reliģijai ir svarīga nozīme jūsu ikdienas dzīvē, apstiprinoši atbildējuši tikai 14% respondentu.

Igaunijai seko Zviedrija, Dānija, Norvēģija un Čehija ar attiecīgi 17%, 18%, 20% un 21% pozitīvu atbilžu.

Latvija ar 38% ieņem nosacīti vidēju vietu, līdzās Bulgārijai un Beļģijai.

Pasaulē pašas reliģiozākās valstis, savukārt, atrodas Āfrikā un Āzijā, no kurām pirmo vietu ar 100% ieņem Ēģipte, no kuras daudz neatpaliek Bangladeša, Šrilanka (99%), Indonēzija, Kongo, Siera Leone (98%) un citas valstis.

Vidēji pasaulē reliģijas nozīmīgumu atzinuši aptuveni 82% cilvēku.

Eiropā visreliģiozākās izrādījās Itālija, Polija, Portugāle, Rumānija un Grieķija, bet no Rietumu labklājības valstīm pirmajā vietā ir ASV, kur reliģijas nozīmi atzinuši vidēji 65% iedzīvotāju. Interesanti, ka reliģiozākie ASV štati procentuāli pielīdzinās tādām valstīm kā Irāna, Indija, Libāna un Tadžikistāna.

Aptauja tika veikta 143 pasaules valstīs un ilgusi trīs gadus.

Pēc Gallup analītiķu Stīva Krebtrija un Breta Pīlama teiktā, rezultātus varētu skaidrot ar faktu, ka “sabiedrības reliģiozitāte cieši saistās ar vidējo dzīves līmeni”.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu