Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:07:31
Pasaule » Berlinālē pārstāvētas Latvijas filmas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Berlinālē pārstāvētas Latvijas filmas
Autors: Ārlietu ministrija, 05/02/2008 14:15

No 7. līdz 17.februārim Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiks 58.starptautiskais filmu festivāls Berlināle (Berlinale), kurā tradicionāli piedalās arī Latvijas kinematogrāfijas pārstāvji.

Festivālā konkursa programmā bērniem Generation K Plus ir iekļauta studijas Animācijas Brigāde (AB) īsfilma Jaunā suga.  Jaunā suga ir trešais studijas AB stāsts par kukaiņu pasauli, pirmais no tiem – Jāņtārpiņš Daces Rīdūzes režijā – šajā pašā Berlināles konkursa skatē tika iekļauts 2003.gadā. Studiju AB jau var dēvēt par Berlināles veterānu– 1995.gadā šajā pašā bērnu konkursa sadaļā Nila Skapāna režisētā filmiņa Lidojam?! no seriāla Munks un Lemijs saņēma galveno balvu – Kristāla Lāci; tas pagaidām ir vienīgais Berlināles lācis Latvijā.

Otra filma, kas iekļauta Berlīnes festivāla programmas sadaļā
Berlinale Shorts, ir latviešu režisores Signes Baumanes septiņu minūšu filma
Teat Beat of Sex (8., 9., 10 un 11. epizode). Tiesa, Signe lielāko daļu laika dzīvo Ņujorkā un šo filmu nav veidojusi Latvijā, tāpēc filma skaitās ASV un Itālijas kopražojums. Tomēr Latvijas vārdu pasaulē tikpat sparīgi nes citas Signes Baumanes filmas, jaunākā no tām ir studijā Rija producētā filma Veterinārārsts (2007), kas paspējusi piedalīties jau četros festivālos un vienā no tiem saņemt žūrijas speciālbalvu.

Nacionālais Kino centrs līdz ar radniecīgām institūcijām no Igaunijas un Lietuvas veic Latvijas filmu popularizēšanu Baltic Films stendā, kamēr Latvijas producenti aktīvi apmeklē tirgu, lai tiktos ar potenciālajiem sadarbības partneriem.
Tirgus skatēs šogad tiks demonstrētas divas pērn pabeigtas Latvijas spēlfilmas – Vogelfrei un Rīgas sargi.

Uz Berlīnes festivālu šogad dodas arī liela Latvijas kinoveidotāju delegācija – Latvijas filmu režisori un producenti, Nacionālā Kino centra pārstāvji. Paredzēts, ka Latvijas stendu apmeklēs Latvijas kultūras ministre Helēna Demakova.

Berlīnes filmu festivāls ir viens no nozīmīgākajiem filmu festivāliem Eiropā, ik gadu pulcējot kinoļaudis no visas pasaules. 


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu