Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 04:50:46
Sports » Izstrādāta skaidrs „VEF Rīga” un „ASK Rīga” apvienošanās redzējums
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izstrādāta skaidrs „VEF Rīga” un „ASK Rīga” apvienošanās redzējums
Autors: Laima Paula, 23/02/2009 11:11

Basketbola kuba „VEF Rīga” valde ir izstrādājusi konsolidācijas ar basketbola klubu „ASK Rīga” sarunu ceļvedi - apspriežamo jautājumu rāmi, atbildes uz kuriem veidos skaidru apvienošanās redzējumu. Tas nosūtīts „ASK Rīga” kluba valdei, informē BK „VEF Rīga” direktore Laila Spaliņa.

„VEF” ir definējis septiņus soļus, katram no tiem paredzot arī vēlamo izpildes termiņu.
Pirmkārt, pēc „VEF” domām ir nepieciešams izstrādāt redzējumu par konsolidētā kluba ideālo modeli – tā sastāvu, stratēģiskajiem trīsgadu mērķiem, vienoties par leģionāru kvotu, kā arī jauniešu komandas sastāvu, treneru kolektīva veidošanas nosacījumiem, konkrētiem mērķiem un uzdevumiem nākamajai sezonai abām komandām u.c. tamlīdzīgiem jautājumiem. Termiņš – 6.aprīlis.
Otrkārt, klubu budžetu publiskošana ar mērķi iepazīt vienam otra reālo finansiālo situāciju - 2008./09.gada sezonas izdevumu pozīcijas, parādsaistības u.tml., nākamās sezonas sponsori - objektīvs katra kluba iespējamais finansiālais ieguldījums, lai definētu kluba nākamās sezonas budžetu abām komandām, no kurām abām jābūt līdzvērtīgām – katrai savi mērķi (protams, ievērojot vienoto kluba politiku), bet nodrošināta savstarpēji nediskriminējoša to attīstība. Termiņš – 27.aprīlis.

Treškārt, nosacījumi Nacionālo Bruņoto spēku līdzdalības, tajā skaitā finansiālas atjaunošanai „ASK Rīga”. Uzskatām, ka līdzvērtīga finansiālajam ieguldījumam ir patriotiskās audzināšanas nozīme un tās popularizēšana īpaši jauniešu auditorijā. Termiņš – 11.maijs.

Ceturtkārt, nosacījumi Rīgas domes līdzdalības, tajā skaitā finansiālas atjaunošanai „ASK Rīga”. Pašvaldības atbalsts un ieguldījums jaunatnes profesionālajā sportā ir būtisks priekšnoteikums tā stabilai un sekmīgai attīstībai. Termiņš – 11.maijs.

Piektkārt, kluba pārvaldes struktūra. Ir jāizstrādā apvienotā kluba pārvaldes struktūras modelis un reorganizācijas rīcības plāns. Termiņš – 15.jūnijs.

Sestais solis – kluba treneru kolektīvs, kas būtu tādu ekspertu kopums, kuri spēj īstenot stratēģiskajā koncepcijā definēto mērķi (konkrētu uzvārdu piedāvājums). Termiņš - 29.jūnijs.

Septītais solis – kluba nosaukums. Tā noteikšanā, mūsuprāt, jāņem vērā vairāki kritēriji, no kuriem visi ir līdzvērtīgi un nav minēti to svarīguma secībā. Tas ir gan kluba sponsoru viedoklis, reālais to iespējamais finansiālais ieguldījums - katra kluba spēja piesaistīt sponsorus, nākamās sezonas budžeta projekti abām komandām; gan sportiskais rezultāts - vieta 2008./09.gada Latvijas Basketbola līgas I divīzijas čempionātā; kā arī sabiedrības viedoklis. Lai to apzinātu, jāveic plaša socioloģiskās sabiedriskās domas aptauja. Termiņš - 15.jūlijs.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu