Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 16:34:28
Pasaule » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš dosies oficiālajā vizītē uz Moldovu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš dosies oficiālajā vizītē uz Moldovu
Autors: Ārlietu ministrija, 04/02/2008 09:26

4. un 5.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš dosies oficiālā vizītē uz Moldovas Republiku. Vizītē tiks pārrunātas iespējas stiprināt dialogu starp abu valstu parlamentiem, valdībām un nozaru ministrijām dažādās jomās, kā arī ekonomiskās sadarbības tālāka virzība, Eiropas Savienības un Moldovas attiecības un to nākotnes perspektīva.

Ministram plānotas tikšanās ar Moldovas prezidentu Vladimiru Voroņinu (Vladimir Voronin), parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu (Marian Lupu), ārlietu ministru Andreju Stratanu (Andrei Stratan), kā arī reintegrācijas ministra vietnieku Vasilu Sovu (Vasile Şova).

Māris Riekstiņš tiksies arī ar Eiropas Savienības Robežatbalsta misijas (EU Border Assistance Mission) vadītāju ģenerāli Ferencu Banfi (Ferenc Banfi) un Latvijas pārstāvjiem šajā misijā, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu Moldovas un Ukrainas valdību rīcību un sniegt palīdzību jomās, kas saistītas ar robežu, muitas un finanšu jautājumiem un šo jomu pārraudzību. 

Latvija, iesaistoties Eiropas kaimiņu politikas, kā arī attīstības sadarbības politikas īstenošanā, par vienu no savām prioritātēm līdzās sadarbībai ar Ukrainu un Gruziju, ir izvirzījusi politiskā un ekonomiskā dialoga veicināšanu ar Moldovu un atbalstu ES austrumu kaimiņvalstīm reformu īstenošanā, un to virzībā uz eirointegrāciju.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Brīvības bulvāris 36, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu