Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. maijs 08:01:38
Sports » Starptautiskās paraplānistu sacensībās uzvar Latvija
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Starptautiskās paraplānistu sacensībās uzvar Latvija
Autors: BNA, fotogrāfs: Inese Šubēvica, 18/02/2009 09:43


No 14-16.februārim Lietuvā, Traķos notika starptautiskas (FAI 2 kategorijas) sacensības OPEN PARAGLIDING ACCURACY LANDING COMPETITION „TRAKAI 2009“. Klubu konkurencē Latvijas paraplanierisma klubs “Adrenalīns” ieguva godalgoto 3.vietu. Individuālajā pilotu konkurencē paraplanierisma kluba “Adrenalīns” vadītājs Mihails Vavilovs ieguva vēsturisko 1.vietu.

Sacensībās piedalījās 64 paraplānu piloti no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Krievijas (Kaļiņingradas apgabala). Lietuvas paraplanieristi šāda veida sacensības organizē jau vairākus gadus un šī bija pirmā reize, kad uzvaras laurus plūca kāds cits, izņemot pilotus no Lietuvas.

Sacensībās no Latvijas piedalījās 12 piloti, pārstāvot divas komandas - "Adrenalīns" (Rīga) un "Spārni" (Jelgava). Sacensībās uzvar tas, kas no visiem sacensībās organizētajiem sacensību raundiem piezemējas lidojot ar paraplānu visprecīzāk iezīmētajam piezemēšanās laukuma centram. Un šoreiz latviešu pilotu meistarība nepievīla.

Sacensības izvērtās ļoti sportiskas - pirmās divas dienas pūta stiprs vējš un brīžiem piloti laidās vertikāli lejā un pat piezemējās atmuguriski lidojot. Virs nolaišanās apļa patstāvīgi rotorēja vējš no Galves ezera daudzajām salām, nepārtraukti pārbaudot pilotu meistarību. Pirmajā dienā tika organizēti 4 raundi, otrajā dienā - 3 raundi un pēdējā sacensību dienā – 1 raunds, kas latviešu pilotam bija arī izšķirošais, jo būtisku kļūdu nosēžoties pieļāva par sacensību favorītu uzskatītais lietuviešu pilots. Pēdējā dienā daudzi piloti izvēlējās laika apstākļiem neatbilstošu lidojuma taktiku, kas lielākoties saistīts ar laika apstākļu maiņu – ja pirmajās dienās pūta stiprs vējš, tad sacensību pēdējā dienā pūta mierīgs vējš un lēni krita sniegpārsliņas. Varēja ļoti precīzi izrēķināt glisādi (nosēšanās trajektoriju) un sist pa disku (mērķa centrā ir elektronisks disks, kas mēra centimetrus). Pēc divu dienu stiprā vēja daudzi piloti pārrēķinājās un pieļāva būtiskas kļūdas - pārsvarā mērķi pārlidoja.












KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu