Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 18:12:29
Pasaule » Aijas Zariņas gleznu izstāde ”Mans ceļš” skatāma Prāgas Kampa muzejā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Aijas Zariņas gleznu izstāde ”Mans ceļš” skatāma Prāgas Kampa muzejā
Autors: Ārlietu ministrija, 01/02/2008 12:31

No 7. februāra līdz 23. martam Prāgas Kampa muzejā varēs skatīt pazīstamās latviešu mākslinieces Aijas Zariņas gleznu izstādi ”Mans ceļš”. Izstādē būs redzami Aijas Zariņas pēdējo gadu darbi, kuros joprojām spēcīgi izpaužas mākslinieces ideālisma gars.

Izstādes iniciatore ir Latvijas Vēstniece Čehijas Republikā Argita Daudze, pēc kuras iniciatīvas ar Aijas Zariņas darbiem tika iepazīstināta Prāgas Kampa muzeja dibinātāja un slavenā čehu mākslas mecenāte Meda Mladeka.

Organizatori ir Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Prāgas Kampa muzejs, Latvijas Ārlietu Ministrija un Latvijas Vēstniecība Čehijā. Izstādes kuratore ir Elita Ansone un galvenais atbalstītājs ,,Rietumu Banka,,.

Aija Zariņa kļuva pazīstama 20. gadsimta 80.gados, kad ar savu emocionāli tiešo gleznošanas stilu pārkāpa padomju ēras ideoloģijas robežas. Tajā laikā viņas darbi tika raksturoti kā izmisīgi, konfliktējoši un uzbrūkoši, turklāt cauri tiem vijās sievietes seksualitāte, kas nebūt nebija pieņemami aizspriedumainajai sabiedrībai.


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv


Foto: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu