Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 07:48:27
Kultūra » Diriģentam Marisam Jansonam piešķir Austrijas valsts apbalvojumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Diriģentam Marisam Jansonam piešķir Austrijas valsts apbalvojumu
Autors: Laima Paula, 12/02/2009 15:26

Šodien Latvijas vārds izskanēja vienā no ievērojamākajām Eiropas mūzikas metropolēm Vīnē. Slavenajam latviešu diriģentam Marisam Jansonam tika piešķirts Austrijas valsts apbalvojums – Goda krusts par nopelniem mākslā un zinātnē.

Augsto apbalvojumu pasniedza austriešu izglītības, mākslas un kultūras ministre Klaudija Šmīda (Claudia Schmied). Svinīgajā ceremonijā sveicēju vidū bija arī Latvijas vēstnieks Austrijā Aivars Groza.

Mākslinieks īpašu popularitāti un atzinību Austrijā ieguvis ar savu sniegumu Vīnes jaungada koncertos kopā ar Vīnes Filharmoniķu orķestri. 2007.gadā par 2006.gada Vīnes Filharmoniķu orķestra Jaungada koncerta ierakstu kā Austrijā visvairāk pārdotāko mūzikas ierakstu Marisam Jansonam Vīnē tika pasniegts kompānijas Deutschen Grammophon apbalvojums – platīna disks. Vīnes pilsēta savukārt Bavārijas Radio simfoniskā orķestra un Nīderlandes Karaliskās Concertgebouw orķestra virsdiriģentu apbalvoja ar Zelta Goda zīmi.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu