Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 16:31:17
Sports » VEF aicina ASK apvienoties, veidojot vienu klubu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VEF aicina ASK apvienoties, veidojot vienu klubu
Autors: Solvita Barkāne, 10/02/2009 12:47

Šodien, 10.februārī, basketbola klubs „VEF Rīga” ir nosūtījis valdes priekšsēdētāja Māra Martinsona parakstītu vēstuli basketbola kluba „ASK Rīga” prezidentam Jānim Birkam ar aicinājumu uzsākt sarunas par šo abu galvaspilsētas klubu konsolidāciju, informē Laila Spaliņa, BK „VEF Rīga” direktore.

Pēc „VEF” domām, Rīgā ir nepieciešams izveidot vienu, stipru, nacionālu komandu, un ekonomiskā krīze pasaulē, Latvijā un mūsu vadošajos basketbola klubos ir brīdis, lai par šo jautājumu beidzot domātu nopietni. 

Kā vēstulē klubam “ASK Rīga” norāda Martinsons, tā vietā lai ambiciozi konkurētu starptautiski, galvenās pūles Latvijas vadošie klubi ieguldījuši cīņā par pašmāju zeltu. Viņš uzskata, ka Rīgai ir jaatgriežas starp labākajām Eiropas basketbola pilsētām. “Tas iespējams, Rīgā izveidojot vienu, stipru, nacionālu komandu. Tas jādara pārdomāti, nevis radot iedomātu superklubu, bet nopietnu basketbola piramīdas virsotni. Ekonomiskā krīze pasaulē, Latvijā un mūsu vadošajos basketbola klubos ir brīdis, lai par šo jautājumu beidzot domātu nopietni. ”

Pēc basketbola kluba “VEF Rīga” domām, tieši apvienošanās ir risinājums esošās situācijas stabilizēšanai un atslēga uz turpmākajiem sasniegumiem. “Arī vēsturiski Latvijas vīriešu basketbolā augstākie panākumi gūti tad, kad mums ir bijis viens vadošais klubs. Tāds bija „ASK” 60.gados, „VEF” – 80.ajos, 90.gados – „Brocēni” un 2000.gadu sākumā – „Ventspils”. 1997.gadā „Brocēni” bija starp 24 labākajām Eiropas komandām, 2004.gadā „Ventspils” - labāko 32niekā. Pašreizējie rezultāti ar šiem nav salīdzināmi. Arī visās bijušajās padomju republikās bija savi flagmaņi. Arī atjaunotais sieviešu basketbola klubs „TTT Rīga” un Rīgas „Dinamo” hokejā ir uzskatāmi un vērā ņemami piemēri. Karognesējam ir jābūt, bet šobrīd Latvijas vīriešu basketbolā tāda nav.”

Kā uzskata Martinsons, viens stiprs galvaspilsētas klubs nozīmētu ne tikai nopietnu cīņu par vietu elitē, bet arī konkurētspējīgu valstsvienību. “Spēlējot pret Eiropas labākajiem, krātos nepieciešamā pieredze, lai savu meistarību pēc tam ieguldītu Latvijas izlases sasniegumos.”

“Viens klubs nozīmētu arī finansiālo jautājumu ievērojami sekmīgāku risināšanu. Skaidri definēta īstermiņa un ilgtermiņa stratēģiskā izaugsme nopietnā, starptautiski konkurētspējīgā klubā koncentrētu sponsoru ieguldījumu un piesaistītu nedalītu līdzjutēju uzmanību”, turpina Martinsons.

Tomēr Martinsons uzsver, ka  ekonomiskās krīzes sekas „VEF” kluba budžetu nav tieši skārušas.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu