Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 26. aprīlis 16:56:56
Sports » Rosina sporta veterāniem piešķirt valsts atzinību
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rosina sporta veterāniem piešķirt valsts atzinību
Autors: Laima Paula, 03/02/2009 14:41

Saeimas Sporta apakškomisija šodien, tiekoties ar sporta veterānu kustības prezidentu Daumantu Znatnaju, nolēma aicināt atbildīgo ministriju iespēju robežās izteikt atzinību senioru sportistiem, informē Saeimas Preses dienests.

„Veterānu sporta kustība ir balstīta uz entuziasmu un tādā veidā spējusi ne tikai piesaistīt tūkstošiem cilvēku, bet arī izveidot noturīgu sacensību sistēmu. Mazākais, ko valsts var darīt, ir pateikt simbolisku paldies par viņu panākumiem. Tāpēc aicināsim Izglītības un zinātnes ministriju turpmāk tam pievērst uzmanību,” uzsver Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis.

Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienības prezidents D.Znatnajs paskaidroja, ka savienībā ir izstrādāta apbalvojumu sistēma labāko un aktīvāko sporta veterānu un viņu atbalstītāju godināšanai. Taču sportisti augsti novērtētu arī valsts izteiktu atzinību par viņu sasniegumiem.

Pasaules un Eiropas veterānu čempionātos Latvijas sportisti ik gadu iegūst simts līdz divsimts medaļu, tā nesot Latvijas vārdu pasaulē. Starptautiskās sacensībās veterāni piedalās tikai par pašu sarūpētiem līdzekļiem, informēja D.Znatnajs. Organizācija darbojas bez algotiem darbiniekiem un ar minimālu valsts atbalstu. 2009.gadā valsts atbalsts veterānu kustībai paredzēts nepilnu divu tūkstošu latu apmērā. Samazinājums ir vairākkārtīgs, jo pagājušogad atbalsts bija 12 tūkstoši latu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu