Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:29:37
Pasaule » Latvijai būs pirmais nerezidējošais vēstnieks Brazīlijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijai būs pirmais nerezidējošais vēstnieks Brazīlijā
Autors: Ārlietu ministrija, 30/01/2008 10:38

Latvijas pirmajam nerezidējošajam vēstniekam Brazīlijā Artim Bērtulim apstiprināts agremāns (agrément), informējusi Brazīlijas Ārlietu ministrija.

Lai sāktu pildīt vēstnieka pienākumus, A. Bērtulim jāpasniedz akreditācijas vēstules Brazīlijas prezidentam Luišam  Inasio Lulam da Silvam (Luiz Inacio Lula da Silva).

Ārlietu ministrija ir gandarīta, ka vienojoties par vēstnieka iecelšanu Brazīlijā, būtiski palielinās Latvijas sadarbības iespējas ar Brazīliju, kas ir reģiona līdere, stratēģiskais ES sabiedrotais un nozīmīgs starptautisks spēlētājs.

Ar vēstnieka iecelšanu Ārlietu ministrija vēlas stiprināt sadarbību starptautiskās organizācijās, piesaistīt Brazīlijas interesi par Latvijas ekonomiku un tirgu, kā arī veicināt Latvijas uzņēmēju kontaktus Brazīlijā.

Ārlietu ministrija uzskata, ka jāattīsta ciešāka sadarbība kultūras apmaiņas un augstākās izglītības jomā, īpaši akcentējot, ka Brazīlijā dzīvo lielākā latviešu diaspora Latīņamerikā.

Vienlaikus Artis Bērtulis ir rezidējošs Latvijas vēstnieks Lisabonā, Portugālē.


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu