Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 17:36:26
Pasaule » Kaļiņingradā iepazīstina ar Latvijas kā Šengenas dalībvalsts iespējām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kaļiņingradā iepazīstina ar Latvijas kā Šengenas dalībvalsts iespējām
Autors: Ārlietu ministrija, 29/01/2008 16:43

28.janvārī Kaļiņingradā notika Latvijas vēstniecības Krievijas Federācijā Konsulārās nodaļas kancelejas Kaļiņingradā, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un aviokompānijas „airBaltic” pārstāvju tikšanās ar sešdesmit divām apgabala tūrisma firmām un televīzijas, laikrakstu un radio žurnālistiem, lai informētu un atbildētu uz jautājumiem par ceļošanas noteikumiem kopš Latvija ir kļuvusi par  Šengenas līguma dalībvalsti.    

80 interesentu TAVA un „airBaltic” iepazīstināja ar savu piedāvājumu klāstu. Daudz jautājumu bija saistībā ar vīzu pieprasīšanas procedūru  un  ceļošanas kārtību Šengenas līgumvalstu teritorijā.

Kaļiņingradas apgabala valdības pārstāvji  pateicās par vērtīgo pasākumu un pievienojās tūrisma firmu paustajai pārliecībai, ka jau šogad tūristu skaits Latvijā varētu  ievērojami  palielināties.

Šī tikšanās notika informatīvās kampaņas projekta ietvaros, ko organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, TAVA un nacionālo aviokompāniju airBaltic NVS reģiona valstīs. Informatīvās kampaņas mērķis ir informēt vietējos masu mediju un tūrisma aģentūru pārstāvjus par Latvijas pievienošanos Šengenas līgumam un jaunajām ceļošanas iespējām, kas pavērušās NVS valstu pilsoņiem pēc 2007.gada 21.decembra.


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu