Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. maijs 15:45:12
Pasaule » Labklājības ministre I. Purne piedalīsies ES nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā padomē Slovēnijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Labklājības ministre I. Purne piedalīsies ES nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā padomē Slovēnijā
Autors: Gunta Skrebele, 28/01/2008 14:21

Labklājības ministre Iveta Purne otrdien, 29. janvārī dosies uz Ļubļanu (Slovēnija), lai piedalītos Slovēnijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras ietvaros organizētajā Dzimumu līdztiesības ministru neformālajā padomē un Nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā padomē, kā arī konferencē par dzimumu stereotipu ietekmi uz izglītību, nodarbinātību un citām jomām.

ES Nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā sanāksmē, kas notiek no 31.janvāra līdz 2.februārim, ministre iepazīsies ar dalībvalstu pieredzi šajā jomā un informēs par Latvijas piedāvātajiem risinājumiem, kas ļautu efektīvāk realizēt  Slovēnijas prezidentūras apņemšanos sekmēt dalībvalstu centienus pielāgot ES darba tirgu mūsdienu prasībām.

„Latvija jau šobrīd ir izstrādājusi un sekmīgi ievieš īpašus nodarbinātības pasākumus – piemēram, tiek sekmēta darba prasmju apgūšana pie darba devēja, kā arī veidotas subsidētas darba vietas pirmspensijas vecuma bezdarbniekiem. Tomēr ir jādomā par aizvien jaunām elastīgākām darba formām un īpaši jāsekmē jauniešu un vecāka gadagājuma cilvēku iesaistīšana darba tirgū, ” norāda ministre.

31. janvārī I. Purne uzstāsies ES dzimumu līdztiesības ministru neformālajā sanāksmē, kurā diskutēs par atbalstu Lisabonas stratēģijas nodarbinātības mērķiem dzimumu līdztiesības veicināšanai.

Ministre diskutēs arī par to kā pilnīgāk pielietot jaunu sieviešu inovatīvo potenciālu un talantus, lai mudinātu sievietes izvēlēties netradicionālu izglītību, kas savukārt radītu plašākas nodarbinātības izvēles un līdzvērtīga atalgojuma saņemšanas iespējas.


Informāciju sagatavoja: 
Gunta Skrebele, labklājības ministres preses sekretāre 67021685, 29494943, gunta.skrebele@lm.gov.lv.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu