Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 17:10:36
Sports » Mudina sporta federācijas kļūt demokrātiskākām
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Mudina sporta federācijas kļūt demokrātiskākām
Autors: Laima Paula, 20/01/2009 17:07

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija un Sporta apakškomisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Sporta likumā, kas izvirza papildu kritērijus sporta federācijām, informē Saeimas preses dienests.

Turpmāk sporta federācijas izpildinstitūcija būs jāpārvēl ne retāk kā reizi četros gados. Izpildinstitūcija būs jāveido no vismaz trīs locekļiem un vismaz pusei no tiem, tostarp izpildinstitūcijas vadītājam, būs jābūt Latvijas pilsoņiem.

Izpildot šos priekšnoteikumus, sporta federācija būs tiesīga vadīt un koordinēt darbu attiecīgajā sporta veidā, pārstāvēt Latviju starptautiskās organizācijās un pretendēt uz valsts finansējumu, paredz grozījumi Sporta likumā.

Tāpat federācijām savā sporta veidā jāorganizē sacensības, jāievēro antidopinga konvenciju prasības un internetā jāpublicē informācija par pasākumiem. Sporta federāciju atzīšanu un kontroli veiks Latvijas Sporta federāciju padome.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne deputātiem paskaidroja, ka turpmāk ministrijā ar sporta politiku nodarbosies mazāk ierēdņu, savukārt sporta federācijām un Sporta federāciju padomei būs daudz plašāka kompetence. Šāds sadarbības modelis tiek veidots, lai nodrošinātu efektīvāku sporta politikas izstrādi un palielinātu nevalstisko partneru lomu.

Nākotnē tiesības saņemt finanšu līdzekļus no valsts budžeta būs tikai tām sporta federācijām, kas ievēros likumā noteiktos kritērijus, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Sporta federāciju padomei.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu