Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 3. maijs 17:17:12
Kultūra » Ungārijas vēstniecības padomnieks piedāvā Budapeštā rīkot izstādi par godu Rīgai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ungārijas vēstniecības padomnieks piedāvā Budapeštā rīkot izstādi par godu Rīgai
Autors: Estere Bogdanova, BNA, 16/01/2009 14:57

Rīgas domes Ārlietu pārvaldes pārstāvji šodien tikās ar Ungārijas vēstniecības padomnieku ārējās ekonomikas jautājumos Janošu Rekasi, ziņo Anna Kononova, Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ungārijas vēstniecības pārstāvis izteica vēlmi nodibināt ciešākas attiecības starp Rīgu un Budapeštu, lai Ungārijas galvaspilsēta varētu kļūt par Rīgas sadraudzības pilsētu. Padomnieks norādīja, ka pastāv laba iespējas attīstīt abu pilsētu sadarbību kultūras un ekonomikas jomās.

Janošs Rekasi izteica piedāvājumu rīkot šī gada vasarā Budapeštas Jūgendstila muzejā izstādi par Rīgu un tās jūgendstila mantojumu. Par to, kādus materiālus varētu eksponēt šajā izstādē, ir uzsāktas sarunas arī ar Latvijas Arhitektu savienību. Ja izstāde tiks sarīkota, tā kļūs par pirmo pasākumu, kas stāstīs par Rīgu Budapeštas iedzīvotājiem un viesiem.

Savukārt, lai uzsāktu abu pilsētu sadarbību ekonomikas jomā, padomnieks piedāvāja rīkot pieredzes apmaiņu starp Budapeštas pilsētas Ekonomiskās attīstības nodibinājumu un Rīgas Pilsētas attīstības departamenta speciālistiem.

Rīgas domes Ārlietu pārvaldes direktora vietnieks Viktors Buls pateicās Ungārijas vēstniecības pārstāvim par izrādīto interesi un par izteiktajiem konkrētajiem piedāvājumiem. Rīgas pašvaldība ir ieinteresēta iepazīstināt Ungārijas iedzīvotājus ar Latvijas galvaspilsētu un veicināt tūristu apmaiņu, kā arī meklēt iespējas attīstīt ekonomiskās saites. Taču konkrētu atbildi par atbalstu piedāvātajiem pasākumiem Rīga varēs sniegt tikai pēc pilsētas budžeta apstiprināšanas.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu